Στη φωτογραφία βλέπετε το νέο Nissan Juke, το οποίο δεν αποκλείεται να εξηλεκτριστεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία e-Power, ένα σύστημα με ηλεκτρικό και θερμικό μοτέρ όπου το τελευταίο παίζει ρόλο range extender για έξτρα αυτονομία.

Έρχεται νέο ηλεκτρικό SUV από τη Nissan;

6.771 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2019)

Πηγές από το στρατόπεδο της Nissan αποκάλυψαν ότι θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτροκίνητο κόμπακτ SUV με αυτονομία πάνω από 450 χλμ.. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες, αλλά και πότε αναμένεται το νέο μοντέλο.

Λίγες ημέρες μετά το λανσάρισμα της νέας, δεύτερης γενιάς του Nissan Juke έρχονται νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την ανακοίνωση ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου με κόμπακτ διαστάσεις SUV από την ιαπωνική φίρμα. Οι πληροφορίες έρχονται από το εσωτερικό της εταιρείας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Automotive News, και θέλουν την πρεμιέρα του μοντέλου να πραγματοποιείται μέσα στο 2021 για την αμερικανική αγορά. Μάλιστα, λέγεται πως το «αβάπτιστο» μοντέλο έχει ήδη παρουσιαστεί σε μια κλειστή κάστα από dealers της Nissan στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από εκεί και πέρα έχουν ήδη αποκαλυφθεί κάποια σημαντικά στοιχεία για το επερχόμενο ηλεκτρικό Crossover της Nissan. Αρχικά, η αυτονομία του θα κυμανθεί στα 480 χλμ., ή αλλιώς 300 μίλια, ενώ και οι επιδόσεις θα είναι καταιγιστικές, ένεκα της αμεσότητας στην παροχή ισχύος από το μηδέν, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τους χώρους του Crossover, οι dealers που το είδαν, το περιέγραψαν ως ένα κόμπακτ όχημα ελεύθερου χρόνου με διαστάσεις κοντά στο Qashqai και χώρους του μεγαλύτερου Murano.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους Αμερικάνους αντιπροσώπους το εσωτερικό, εκεί όπου υπάρχει ένας μεγάλος «κρυφός» ψηφιακός πίνακας οργάνων υψηλής ευκρίνειας, ο οποίος φωτίζεται-αποκαλύπτεται όταν ο ηλεκτροκινητήρας τεθεί σε λειτουργία. Ο σχεδιασμός αντικατοπτρίζει την τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας να χρησιμοποιούνται κουμπιά αφής, αντί των παραδοσιακών, ενώ και το συνολικότερο ντιζάιν κινείται σε  φουτουριστικά μονοπάτια.

Κλείνοντας, σε κάθε περίπτωση, το νέο SUV θα λανσαριστεί στα πλαίσια του παγκόσμιου πλάνου της εταιρείας που περιλαμβάνει το λανσάρισμα 8 καινούργιων, παγκόσμιων ηλεκτρισμένων μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια.

OPEL NEA MONTELA
test center