«Έσπασε» το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

«Έσπασε» το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη

2.499 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2022)

Η τιμή της βενζίνης έπεσε μετά από καιρό κάτω από τα 2 ευρώ/λίτρο, παρόλο που η μέση τιμή της στην Ελλάδα χθες, Κυριακή 24 Ιουλίου, ήταν στα 2,197 ευρώ το λίτρο.

Κάτω από 2 ευρώ/λίτρο η 95άρα βενζίνη στην Αττική

Μετά από πολύ καιρό συναντήσαμε σε δρόμο της Αττικής ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που στον μεγάλο φωτειζόμενο τιμοκατάλογο είχε τιμή λίτρου στην «απλή» 95άρα αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων κάτω από τα 2 ευρώ. Βέβαια, η τιμή είναι 1,999 ευρώ/λτ., όπως βλέπετε και στην εικόνα, και περισσότερο είναι ψυχολογικοί οι λόγοι που το κόστος του λίτρου βενζίνης ξεκινά με τον αριθμό 1 μετά από αρκετό διάστημα, ωστόσο αυτή η κίνηση μπορεί να δημιουργήσει μια τάση. Επεξηγώντας, η πτώση της τιμής κάτω από τα δύο ευρώ έστω και από λίγα πρατήρια δεν αποκλείεται να δημιουργήσει κλίμα ανταγωνισμού συμπαρασύροντας και άλλους πρατηριούχους να ρίξουν τις τιμές, κάτι το οποίο μόνο σε καλό μπορεί να βγει για τους καταναλωτές, παράλληλα και με το Fuel Pass 2 που προσφέρει επιδότηση καυσίμων από 45 έως και 100 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδόν 2,2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή στην Ελλάδα

Από την άλλη, την ίδια στιγμή, το καθημερινό δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων που εκδίδεται από το παρατηρητήριο του υπουργείου Ανάπτυξης ορίζει τη μέση τιμη λιανικής πώλησης βενζίνης για όλη την Ελλάδα στα 2,197 ευρώ το λίτρο, ήτοι λίγο κάτω από τα 2,2 ευρώ. Ως εκ τούτου, προς το παρόν τουλάχιστον, η τιμή της βενζίνης του συγκεκριμένου πρατηρίου μάλλον πρόκειται για μια εξαίρεση στο κανόνα των ακριβών καυσίμων που έχει καθιερωθεί τους τελευταίους μήνες.

Παρόμοια εικόνα και στο diesel, εκεί όπου το αντίτιμο του λίτρου στο συγκεκριμένο βενζινάδικο είναι 1,799 ευρώ, ήτοι σχεδόν 0,15 ευρώ λιγότερα από τη μέση τιμή των 1,944 ευρώ/λτ. που ορίζει το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων.

Τιμή βενζίνης & τιμή diesel στην Ελλάδα. Τα φθηνότερα πρατήρια καυσίμων στην περιοχή σου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL