3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εσωτερικό από ζαχαρότευτλα και καλάμια ετοίμασε η Skoda!

3.199 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2021)

Η Skoda θέλει να καταστήσει ακόμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον τα μοντέλα της και για αυτό δημιούργησε μία Octavia όπου κομμάτια του εσωτερικού είναι καμωμένα από ζαχαρότευτλα και καλάμια.

Ερευνώντας τρόπους για να καταστήσει τα οχήματά της πιο βιώσιμα, η Skoda κατέληξε σε δύο νέα υλικά για το εσωτερικό των οχημάτων της που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων από άλλες βιομηχανίες και κατ' επέκταση να καταναλώσει λιγότερους πόρους, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Βιολογικό προϊόν από πολτό ζαχαρότευτλων 
Η Skoda έχει ήδη καταθέσει αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα υλικό που κατασκευάζεται από τον πολτό ζαχαρότευτλων και μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κομματιών στα εσωτερικά των αυτοκινήτων. Μάλιστα λέει ότι τα ζαχαρότευτλα προέρχονται από την περιοχή Ντομπροβίτσε που είναι κοντά στο εργοστάσιό της στο Mlada Boleslav έτσι απαιτείται λιγότερο καύσιμο για τη μεταφορά τους και κατ' επέκταση λιγότερο CO2.
 
Βιολογικό προιόν από χλόη από καλάμια
Το δεύτερο προϊόν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έρευνας, αλλά χρησιμοποιεί μίσχανθο, που είναι ένα είδος χλόης από καλάμια. Το συγκεκριμένο είδος μεγαλώνει γρήγορα δεσμεύοντας CO2 στην πορεία, ενώ χρησιμοποιείται συχνά ως βιοκαύσιμο και τα υπολείμματα μπορούν να μεταποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν και αυτά σε διάφορα σημεία στην καμπίνα των ΙΧ.
 
Πρώτο δείγμα το εσωτερικό μίας Octavia
Για αυτό το σκοπό η Skoda δημιούργησε το εσωτερικό μίας Octavia, της οποίας οι πόρτες και το πάτωμα από τη δεξιά πλευρά λείπουν για να κάνουν το εσωτερικό της πιο ορατό. Όπως αναφέρει η φίρμα τα διακοσμητικά κομμάτια στο ταμπλό είναι φτιαγμένα από ζαχαρότευτλα, ενώ τα πάνελ των θυρών από μίσχανθο. Παράλληλα η φίρμα αναφέρει πως χρησιμοποιεί επίσης διακοσμητικά κομμάτια από ένα είδος νέου μαλλιού που έχει προέλθει από υφάσματα από ανακυκλωμένα μπουκάλια.

«Ψάχνεται» με νέες βιολογικές πρώτες ύλες η Skoda.
Η Skoda θέλει να καταστήσει ακόμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον τα μοντέλα της και για αυτό δημιούργησε μία Octavia όπου κομμάτια του εσωτερικού που είναι καμωμένα από πολτό ζαχαρότευτλων και χλόη από καλάμια!
Αν είναι ανθεκτικά και ποιοτικά τα υλικά, ακόμα καλύτερα να είναι και βιολογικά; Έτσι δεν είναι;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center