3 φωτογραφίες »

Tο VW e-Bugster Concept που έκανε ντεμπούτο το 2012.

Ετοιμάζει την επιστροφή του Beetle η VW;

3.487 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2020)

H VW κατοχύρωσε την ονομασία e-Beetle και έχουν ήδη αρχίζει να φουντώνουν οι φήμες για έναν ηλεκτρικό σκαραβαίο.


Όταν η Volkswagen αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του Beettle το περασμένο καλοκαίρι, δεν είχε στα πλάνα της την παρουσία του μοντέλου στην ηλεκτρική της γκάμα αλλά φαίνεται τώρα πως τα πλάνα της έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η VW κατοχύρωσε την προηγούμενη βδομάδα την ονομασία e-Beetle στο ευρωπαϊκό γραφείο κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων για να την χρησιμοποιήσει σε «αυτοκίνητα, εξαρτήματα και τεχνολογίες».

Σημαίνουν όλα αυτά πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα ηλεκτρικό Beetle; Ίσως ναι, ίσως όχι. Ο λόγος είναι ότι είναι συνήθης πρακτική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατοχυρώνουν διαφορετικές ονομασίες και να μην τις χρησιμοποιούν ποτέ, μια τακτική που εμποδίζει τον ανταγωνισμό από το να χρησιμοποιήσει ονόματα σαν αυτό του Beetle που είναι συνδεδεμένο με την VW.

Ένα e-Beetle θα ταίριαζε στην οικογένεια ID που λανσαρίστηκε πρόσφατα. Θα βασιζόταν στην πλατφόρμα MEB, η οποία θα το καθιστούσε συμβατό με πολλούς ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες και θα αποτελούσε μια πιο κομψή προσέγγιση του ID.3 hatchback.

Εκτός από το e-Beetle, η Volkswagen βρίσκεται επίσης στη διαδικασία κατοχύρωσης τριών άλλων ονομάτων, του e-Golf Classic, του e-Karmann και του e-Kubel.
 

LEASING APRILIOS
OPEL