2 φωτογραφίες »

Oι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες ανεξάρτητου σχεδιαστή δίνουν μία πρώτη γεύση της εξωτερικής εμφάνισης που θα έχει το νέο μοντέλο.

Ετοιμάζεται η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia

3.236 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2020)

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και ανεξάρτητα σχέδια που δείχνουν την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.


Η Kia, όπως πολλές εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, εξελίσσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα αρχίσουν να φτάνουν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό τα επόμενα χρόνια. Ένα από αυτά θα είναι και το εσωτερικά επονομαζόμενο Kia CV, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα στα τέλη του επόμενου έτους.
 
Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover βασισμένο στο πρωτότυπο Imagine, μέσω του οποίου η κορεατική μάρκα θα παρουσιάσει την τεχνολογία φόρτισης επόμενης γενιάς της μάρκας και μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για μια επερχόμενη οικογένεια ηλεκτρικών οχημάτων. Συγκεκριμένα το εν λόγω αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Group, ενώ αναφορικά με το σύστημα φόρτισης να σημειώσουμε πως θα προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα υπάρχοντα και αργότερα θα μεταπηδήσει και στα πιο mainstream μοντέλα στη γκάμα της Kia.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Kia η αυτονομία κίνησης που θα έχει η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα θα ανέρχεται περίπου στα 483 χιλιόμετρα, ενώ ο χρόνος που θα απαιτείται για τη φόρτιση θα οριοθετείται κάτω από τα 20 λεπτά. Μάλιστα σημειώνεται πως η πλατφόρμα E-GMP του crossover θα διαθέτει την ίδια τεχνολογία 800 volt με αυτήν της Porsche Taycan και θα λειτουργεί με το δίκτυο γρήγορης φόρτισης 350kW της κοινοπραξίας IONITY.
΄
Η Kia διατηρεί ως επτασφράγιστο μυστικό τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ πέραν του concept δεν έχει παρουσιάσει κάποια επίσημη εικόνα του μοντέλου παραγωγής. Το κενό αυτό καλύπτουν οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες ανεξάρτητου σχεδιαστή. Σε αυτές βλέπουμε το crossover  να διατηρεί τη γνωστή μάσκα «μύτη της τίγρης», η οποία ωστόσο λόγω του ηλεκτρισμού δίνει τη δυνατότητα στο σχεδιαστή να την παρουσιάσει χωρίς μεγάλες εισόδους αέρα. Από κει και πέρα το μοντέλο διατηρεί τους παραδοσιακούς καθρέπτες, ενώ το αμάξωμά του διαρρέεται από δυναμικές γραμμές που καταλήγουν στο πίσω μέρος. Εκεί έχουν τοποθετηθεί LED φωτιστικά σώματα που εκτίνονται μέχρι το πλαϊνό μέρος.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia είναι μέρος ενός πλάνου που προβλέπει μέσα στα επόμενα χρόνια η κορεατική μάρκα να έχει αυξήσει τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα από δύο σε έντεκα.

MERCEDES NEW RANGE
OPEL