2 φωτογραφίες »

To εμπρός μέρος είναι σημαντικά διαφοροποιημένο.

Έτσι θα μοιάζει το νέο Honda Civic σεντάν

5.301 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2020)

Aυτό είναι το ψηφιακό σχέδιο που λέγεται πως δίνει μια πολύ καλή εικόνα για το πως θα μοιάζει το ιαπωνικό μικρομεσαίο σε σεντάν έκδοση. Πώς σας φαίνεται;

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα


Tις προηγούμενες μέρες ήρθαν στο φως μια σειρά από πρώτες εικόνες που έδειχναν πως θα μοιάζει το επόμενο Honda Civic και τώρα, ο σχεδιαστικός οίκος KDesign AG παρουσιάζει την πρότασή του για το πως θα είναι το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της φίρμας στην έκδοση σεντάν.

Αυτό που φημολογείται έντονα είναι ότι οι Ιάπωνες έχουν βάλει σκοπό να απλοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξωτερική σχεδίαση του Civic για να το φέρουν πιο κοντά στα γούστα της πλειοψηφίας του κοινού. Αυτό συνεπάγεται φυσικά πως οι νευρώσεις, οι μεγάλοι αεραγωγοί και οι μυώδεις θόλοι θα αποτελέσουν σε μεγάλο βαθμό παρελθόν.

To εμπρός μέρος είναι σημαντικά διαφοροποιημένο αφού πλέον έχει νέο πιο συντηρητικής σχεδίασης προφυλακτήρα, λιγότερο άγρια φωτιστικά σώματα και φώτα ομίχλης τοποθετημένα στις δύο άκρες του προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει στην φαινομενικά πιο αεροδυναμική οροφή με coupe χαρακτηριστικά που καταλήξει σε δύο φωτιστικά σώματα νέας σχεδίασης.

Τις προηγούμενες μέρες ήρθαν στο φως και κάποιες εικόνες που αφορούσαν τον εσωτερικό διάκοσμο του μοντέλου. Οι σχεδιαστές της Honda φαίνεται πως έχουν αλλάξει τη διάταξη στο ταμπλό τοποθετώντας το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στην κορυφή. Κάτω από την οθόνη που θα φιλοξενεί το infotainment βρίσκονται οι αεραγωγοί, ενώ το κενό που υπάρχει από κάτω δεν αποκλείεται να είναι το σημείο όπου θα εγκατασταθούν τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα που πιθανότατα θα φιλοξενήσει έναν αρκετά μεγάλο χώρο αποθήκευσης, μπροστά ακριβώς από τον επιλογέα ταχυτήτων. Εκεί δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν και οι θύρες USB.
 
Σε γενικές γραμμές η σχεδίαση του ταμπλό φαίνεται πολύ πιο ήπια από αυτή του τρέχοντος μοντέλου, αν και αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των δισδιάστατων εικόνων. Σημειώνουμε δε πως το ταμπλό έχει περισσότερες ευθείες γραμμές από το τρέχον, οι αεραγωγοί φαίνονται πιο στενοί, ενώ η μετακίνηση της οθόνης για το infotainment δίνει στο εσωτερικό μια πολύ πιο καθαρή εμφάνιση.   
 
Επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο θέλει τη νέα γενιά του Honda Civic να αποκαλύπτεται εντός της άνοιξης και το μοντέλο να βρίσκεται στις παγκόσμιες αγορές το 2022.
 

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC