ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Euro NCAP: Τετράστερα τα Honda HR-V και DS 4
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Euro NCAP: Τετράστερα τα Honda HR-V και DS 4

5.388 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2022)

Τα Honda HR-V και DS 4 πέρασαν από τις απαιτητικές δοκιμές του Euro NCAP και απέσπασαν υψηλή βαθμολογία τεσσάρων αστέρων.

Honda HR-V και DS 4 στο Euro NCAP

Δύο μοντέλα που έρχονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα βρίσκονται μέσα σε αυτά που πέρασαν από τις απαιτητικές δοκιμασίες του Euro NCAP για τον δεύτερο γύρο δοκιμών του 2022. Ο λόγος για τα Honda HR-V και DS 4, αμφότερα σημειώνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία τεσσάρων αστέρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Honda HR-V

Ξεκινώντας από το Honda HR-V, η υβριδική ευρωπαϊκή έκδοση του ιαπωνικού SUV είχε καλή απόδοση στις δοκιμές πρόσκρουσης και παρόλο που δεν κατάφερε να πάρει τα πέντε αστέρια, η βαθμολογία του είναι υψηλή. Αναλύοντάς τη βλέπουμε πως το HR-V σημείωσε 82 τοις εκατό στην προστασία ενηλίκων, 75 τοις εκατό σε παιδιά, 72 τοις εκατό στους πεζούς και 78 τοις εκατό στα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας, με συνολική βαθμολογία 31,3 πόντων.

Συνοπτικά

Προστασία ενηλίκων: 82% 
Προστασία παιδιών: 75% 
Προστασία πεζών: 72%
Safety Assist: 78%

DS 4

Από τη μεριά του το DS 4 πέρασε από τις δοκιμές τόσο με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας, όσο και με το προαιρετικό «Safety Pack». Το πρώτο βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια και το δεύτερο με την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστεριών. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι κατ ουσίαν ένας αισθητήρα ραντάρ που αποδεικνύει πόσο επηρεάζει την απόδοση των συστημάτων ασφαλείας στις αξιολογήσεις του Euro NCAP.

Πιο συγκεκριμένα, το στάνταρ DS 4 έλαβε βαθμολογία 85 τοις εκατό σε προστασία ενηλίκων, 86 τοις εκατό σε παιδιά, 74 τοις εκατό σε πεζούς και 65 τοις εκατό στην κατηγορία Safety Assist και σύνολο τέσσερα αστέρια. Το DS 4 με το προαιρετικό «Safety Pack» κράτησε αναλλοίωτη τη βαθμολογία στις τρεις πρώτες κατηγορίες, όμως ανέβασε κατακόρυφα τη βαθμολογία της τελευταίας φτάνοντας το 82 τοις εκατό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει τα πέντε αστέρια!      
 
Συνοπτικά DS 4
 
Προστασία ενηλίκων: 85% 
Προστασία παιδιών: 86% 
Προστασία πεζών: 74%
Safety Assist: 65%
 
Συνοπτικά DS 4 με Safety Pack

Προστασία ενηλίκων: 85% 
Προστασία παιδιών: 86% 
Προστασία πεζών: 74%
Safety Assist: 82%

Στο «μικροσκόπιο» του Euro NCAP!
-Υψηλές βαθμολογίες για τα Honda HR-V και DS 4.
-Αμφότερα με τέσσερα αστέρια.
-Στα πέντε αστέρια η βαθμολογία του DS 4 με το Safety Pack.
Είναι για εσάς σημαντικές οι βαθμολογίες του Euro NCAP στην αγορά ενός αυτοκινήτου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
SEAT LYSEIS