5 φωτογραφίες »

Η ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων όπου προσφέρει 320 ίππους και ροπή 420 Nm.

Ευρωπαϊκό λανσάρισμα για το VW Tiguan R

5.758 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2020)

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Volkswagen Tiguan, η γερμανική μάρκα προχώρησε στο ευρωπαϊκό εμπορικό λανσάρισμα της ισχυρότερης έκδοσης του μοντέλου, του Tiguan R.


Σύμφωνα λοιπόν με τη VW, το νέο VW Tiguan R χρειάζεται μόνο 4,9 δευτερόλεπτα για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα έχοντας επιλεγμένη τη λειτουργία οδήγησης «R». Ο χρόνος αυτός είναι ταχύτερος κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου από την πρώτη γενιά της Porsche Cayenne Turbo S, τη στιγμή που η τελική ταχύτητα του Tiguan R φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.
 
Η ισχύς προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων όπου προσφέρει 320 ίππους και ροπή 420 Nm. Η κίνηση κατευθύνεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων DSG επτά σχέσεων.
 
Το VW Tiguan R διαθέτει μια ειδικά προσαρμοσμένη ανάρτηση και αμορτισέρ, που μειώνουν την απόστασή του από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά σε σύγκριση με το κανονικό Tiguan, ενώ μέρος του εξοπλισμού είναι τα δισκόφρενα 18 ιντσών. Από κει και πέρα το σπορ σύστημα εξάτμισης μπορεί προαιρετικά να αναβαθμιστεί σε εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic και οι τροχοί 20 ιντσών μπορούν να αντικατασταθούν με το σετ 21 ιντσών.
 
Εξωτερικά οι προφυλακτήρες μπορούν να βαφτούν είτε στο χρώμα του αμαξώματος, είτε σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση. Επιπλέον, τα καπάκια των καθρεπτών είναι βαμμένα σε ματ ασημένιο χρώμα, ο διαχύτης στο πίσω μέρος σε μαύρο, όπως και τα προστατευτικά πλαστικά στις καμάρες των τροχών.
 
Στο εσωτερικό οι αναβαθμίσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα premium σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, επένδυση από ίνες άνθρακα, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και το Digital Cockpit. Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από τις 56.703,53 ευρώ.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen