• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στις επιδόσεις επικρατεί το Qashqai έναντι των "σφετεριστών" του, με την diesel μονάδα του να υπερτερεί.

Δυνατός παίκτης και το Kuga, καταφέρνει και αφήνει πίσω και το μοτέρ βενζίνης του VW Tiguan.

Δεν ξεχωρίζει στις απόλυτες επιδόσεις, αλλά το μοτέρ του Tiguan ως βενζινοκίνητο είναι και το πιο "πολιτισμένο".

Κινητήρες - Επιδόσεις: Αρχηγός ο 1,6 dCi του Qashqai: Νίκη του diesel στα crossover με 25.000 ευρώ

93.760 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/3/2017

Ο κινητήρας του Nissan Qashqai είναι ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα και ο ισχυρότερος σε απόδοση και ροπή. Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο βάρος του αμαξώματός του Qashqai, ο 1,6 dCi των 130 ίππων διακρίνεται για τις πολύ καλές τιμές επιδόσεων που επιτυγχάνει τόσο από στάση όσο και εν κινήσει. Η ροπή και πάλι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις και στην περίπτωση του Kuga το οποίο υπερτερεί και εκείνο έναντι του βενζινοκίνητου Tiguan σε επιδόσεις εν κινήσει αλλά όχι στις επιταχύνσεις από στάση. Ο TSI κινητήρας των 1,4 λίτρων της VW κινεί αξιοπρεπώς το αμάξωμα του Tiguan σε κάθε περίπτωση ενώ ως κινητήρας βενζίνης παίρνει το «χρίσμα» του πιο πολιτισμένου, όντας ο πιο ήσυχος και ο καλύτερος σε λειτουργικά χαρακτηριστικά σε όλο το διαθέσιμο φάσμα περιστροφής του. Στο κομμάτι της κατανάλωσης και πάλι ο 1,6 λτ. κινητήρας του Qashqai κερδίζει την μάχη, καταναλώνοντας μόλις 6,7 λτ./100 χλμ. πετρελαίου σε πραγματικές συνθήκες. Και στις 3 περιπτώσεις, τα κιβώτια είναι 6τάχυτα μηχανικά σφιχτής κλιμάκωσης, με τον επιλογέα του Tiguan να εμφανίζει καλύτερη αίσθηση και πιο θετικό κούμπωμα. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
 • jimmyb

  Εγω θελω να δω πως προκυπτει το 3,8lt καταναλωση του Qashqai που γραφουν τα προσπεκτους της Nissan. Γελαει ο κοσμος.

    32
 • jimeta

  Με το ζόρι από ότι βλέπω να προτιμηθεί μέσα στην λίστα το vw tiguan που δεν αξίζει από τους <<συντάκτες>> μόνο και μόνο επειδή έχει σαν extra την οθόνη 12',υπάρχει μια φορά σε συγκριτικό με άλλα αμάξια οι συντάκτες σας να μην προτιμήσουν κάποιο μοντέλο της vw;αυτό να δούμε και τι στον κόσμο.

    32
 • jimeta

  Απέναντι στα άλλα δύο το vw δεν έχει καμιά τύχη όσο και να προμοτάρετε από έντυπα,διαδίκτυο κτλ.Αρχηγός το Nissan ως συνήθως και με τρελές πωλήσεις,και το ford κουκλί και αυτό.

    21
 • ΜΑΝΟΣ

  Ωραία σύγκριση λοιπόν Συγκρίνω κινητήρες diesel-diesel-βενζίνη διότι είναι κοντά στη τιμή……..κουφό Που να βάλω την τιμή diesel του VW, θα βγει εκτός από τα…… αποδυτήρια και μετά θα τα ακούσω…. Οπότε ας πασάρω στους ιθαγενείς ………αυτό που μου εχουν πει….. ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ……

    14
 • VaL

  1. Quasquai 2. Kuga 3. Δεν υπάρχει . VW με TSI μοτέρ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Εκτός αν θες τα πρώτα 60.000χλμ να ρισκάρεις να σπάσει, όπως τόσα άλλα.

    10
 • Jimmys

  SUV δεν θα έπαιρνα με τίποτα. Αν είναι να ξεχωρίσω όμως κάποιο (δικίνητο) αυτό είναι το HONDA HRV με το βενζινοκινητήρα. Τα υπόλοιπα τα βρίσκω όλα βαρετά.

    5
 • Alekan

  Jeep Renegade ρε παιδια? Μετά το Nissan το πιο καλοπουλημένο SUV το 2016, δε θα το βάλετε ΠΟΤΕ σε κάποιο συγκριτικό??

    4
 • Vac

  Άτοπο το συγκριτικό τουλάχιστον ώς προς το μέρος της αντιπαράθεσης των 2 diesel με το βενζινοκίνητο VW. Συγκριτικό ανάγκης θα το έλεγα. ΜΦΧ

    1