Ford: Νέα τεχνολογία θα μειώνει την ταχύτητα των οχημάτων... αυτόματα!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford: Νέα τεχνολογία θα μειώνει την ταχύτητα των οχημάτων... αυτόματα!

1.741 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2022)

Η τεχνολογία geofencing δημιουργεί μία εικονική περιοχή όπου τα οχήματα επιβραδύνουν αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται οι οδηγοί να ψάχνουν να βρουν τυχόν κρυμμένες πινακίδες.

Δεν θα χρειάζεται οι οδηγοί να κοιτούν για πινακίδες

Πολλές πόλεις και κωμοπόλεις περιορίζουν τις ταχύτητες γύρω από σχολεία, νοσοκομεία και περιοχές με καταστήματα. Ωστόσο, ο εντοπισμός των σχετικών πινακίδων μπορεί να εξαρτάται από το πόσο ορατές είναι, αν είναι κρυμμένες από κλαδιά δέντρων ή βρίσκονται ανάμεσα σε άλλες ταμπέλες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το σύστημα βοηθά να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι

Τώρα, η Ford δοκιμάζει μία τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων χρησιμοποιώντας τον γεωεντοπισμό – ένα εικονικό γεωγραφικό σύνορο – που θα μπορούσε μια μέρα να καταργήσει εντελώς την ανάγκη για πινακίδες ορίων ταχύτητας. Εκτός από το ενδεχόμενο να καταστήσει τους δρόμους ασφαλέστερους για άλλους χρήστες των δρόμων και πεζούς, το σύστημα Geofencing Speed Limit Control της Ford θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν την επιβολή προστίμου λόγω ακούσιας παραβίασης του ορίου ταχύτητας και να βελτιώσει οπτικά την εικόνα της περιοχής παραπλεύρως των δρόμων. 

Βοηθώντας στη διατήρηση μιας χαμηλής ταχύτητας

Στην Ευρώπη, μέχρι και το 29% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα αφορά πεζούς και δικυκλιστές, ανάλογα με τη χώρα. Η δημιουργία ζωνών με όριο τα 30 km/h θεωρείται ένα από τα βασικά μέτρα για τη μείωση του κινδύνου για τους πεζούς σε αστικές περιοχές, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι οδηγοί έχουν περισσότερο χρόνο να αντιδράσουν και η ταχύτητα πρόσκρουσης είναι μικρότερη.
 
Τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως το Intelligent Speed Assist και το Adaptive Cruise Control με Stop & Go της Ford ήδη βοηθούν ώστε οι οδηγοί να μην υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας. Το σύστημα Geofencing Speed Limit Control της Ford είναι δυνητικά πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό από τα ενσωματωμένα συστήματα, και θα μπορούσε να χρησιμοποιείται στο μέλλον σε επαγγελματικά και επιβατικά οχήματα Ford.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto