Ford Puma ST Vs Hyundai Kona N Performance Pack

Ford Puma ST Vs Hyundai Kona N Performance Pack

53.629 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2022)

Όσο περιορίζονται τα θερμικά μοτέρ, τόσο θα «γλυκαίνει» η μοναδικότητά τους. Ειδικά από την στιγμή που δεν συναντάς συχνά ένα μικρό SUV κορυφαίων επιδόσεων, εντός και εκτός πίστας. Τα Ford Puma ST και Hyundai Kona N Performance Pack είναι δύο σπορ κατασκευές που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο στο... ρινγκ.

SUVάκια για… βουνοφιδίσιες διαδρομές & γυρολόγια σε πίστα

Στην μία άκρη του δρόμου βρίσκουμε μία εταιρεία με παράδοση στην παραγωγή «πολεμικών» μοντέλων, μία εταιρεία που μετρά άφθονες επιτυχίες και παγκόσμια πρωταθλήματα σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο αντίπαλος στην άλλη πλευρά κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας στους λάτρεις όσων θέλουν να κινούνται στο όριο. Μιλάμε, φυσικά, για τις Ford και Hyundai οι οποίες με τα αγωνιστικά τους τμήματα Performance και N, αντίστοιχα, κάνουν την διαφορά στο... πεδίο της μάχης.
                                            
Αυτή την φορά δεν θα ασχοληθούμε με τις κλασικές hot-hatch επιλογές τους (Ford Fiesta και Focus ST, Hyundai i20 και i30 N), μα θα κινηθούμε λίγο... ψηλότερα. Περνάμε στον κόσμο των crossover και κοντράρουμε δύο GTi SUV προτάσεις. Το πρώτο ευρωπαϊκό SUV επιδόσεων της Ford, Puma ST, και το ισχυρότερο προσθιοκίνητο B-SUV στον κόσμο, Hyundai Kona N. Δύο μοντέλα που παντρεύουν τον mainstream χαρακτήρα τους με τις επιδόσεις και το σπορ στήσιμο, σε έναν γάμο που απολαμβάνεις μέχρι τελευταίας γκαζιάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εξοπλισμός: Με στάνταρ διαφορικό μπλοκέ και +5.297 ευρώ το Kona N

Η σπανιότητα των επιλογών γενικά στο segment των B-SUV και ειδικά στους «κόλπους» των εταιρειών φέρνει στην διάθεσή μας αποκλειστικά και μόνο το Ford Puma ST των 200 ίππων και το Hyundai Kona N Performance Pack με τα 280 άλογα. Οι τιμές των δύο B-SUV απέχουν αρκετά από τις αντίστοιχες των συμβατικών τους εκδόσεων, κάτι λογικό από την στιγμή που μιλάμε για δύο σπάνιες «πολεμικές μηχανές». Αναμενόμενα πληρέστατος είναι ο εξοπλισμός κάθε μοντέλου, με τις σημαντικότερες επιμέρους διαφορές να σχετίζονται με το κατασκευή, την ιπποδύναμη και την εγγύησή τους. Ακριβότερο, στα 44.590 ευρώ, είναι το Kona N Performance Pack με το στάνταρ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και την 5ετή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, ακόμη και εντός πίστας. Στα 39.293 ευρώ τιμολογείται το Ford Puma ST με την 8ετή εργοστασιακή εγγύηση, αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για το Performance Pack (1.094 ευρώ) που περιλαμβάνει το μπλοκέ διαφορικό και το σύστημα εκκίνησης Launch Control.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto