Φωτιές σε ηλεκτρικά: «Πάρκαρε 15μ. μακριά από αυτοκίνητα & σπίτια»

5.681 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2021)

Nέα φωτιά σε ηλεκτρικό Chevrolet. H General Motors λέει στους ιδιοκτήτες να τα παρκάρουν με 15 μέτρα απόσταση από άλλα οχήματα, μακριά από κτήρια και να μην τα φορτίζουν τη νύχτα χωρίς να τα εποπτεύουν.

Να παίρνει φωτιά το αυτοκίνητό του είδε πριν λίγες μέρες ακόμη ένας ιδιοκτήτης Chevrolet Βοlt, κατασκευής του 2019. Ο ιδιοκτήτης άκουσε να χτυπάει ο συναγερμός καπνού του σπιτιού του, βγήκε έξω, και είδε πως ο καπνός ερχόταν από το γκαράζ του. Γρήγορα έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες, οι οποίοι ανακάλυψαν πως η φωτιά ξεκίνησε από το ηλεκτρικό Bolt που σταθμευμένο μέσα στο γκαράζ. Ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη, κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί μέσα στο σπίτι.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Επειδή έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις στις οποίες ένα ηλεκτρικό Bolt τυλίγεται στις φλόγες, η General Motors αναγκάστηκε να σχολιάσει αυτά τα περιστατικά και δεν παρέλειψε μάλιστα να δώσει μια σειρά από συμβουλές στους τωρινούς κατόχους του αυτοκινήτου.

H GM είπε στους ιδιοκτήτες να τα παρκάρουν σε απόσταση 15 μέτρων από άλλα οχήματα
Η General Motors δεν δίστασε να συμβουλέψει τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών Chevrolet Bolt να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα σε απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων από άλλα αυτοκίνητα. Αυτό «θα μειώσει πιθανές ζημιές σε δομές και κοντινά οχήματα σε μια περίπτωση πυρκαγιάς», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όχι σε κλειστά γκαράζ
Η General Motors συνέστησε επίσης στους ιδιοκτήτες να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε κλειστά γκαράζ στο σπίτι τους ή σε δημόσια υπόγεια γκαράζ, γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν ζημιές από κάποια πιθανή φωτιά.

Μην φορτίζεις το Bolt εάν δεν είσαι μπροστά
Ο κίνδυνος για φωτιά φαίνεται πως είναι τόσο μεγάλος που η General Motors προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν τα Βοlt να φορτίζουν χωρίς αυτοί να είναι παρόντες και κυρίως να μην τα φορτίζουν τη νύχτα όσο αυτοί κοιμούνται! Όσες ώρες χρειάζεται δηλαδή το Bolt να φορτίσει, ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι παρών...

Ανακοίνωσε ανάκληση - Σταμάτησε η παραγωγή και η πώληση
Τον Αύγουστο η GM ανακοίνωσε την ανάκληση 140.000 Bolt για να αντικαταστήσει τις μπαταρίες τους, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια (1,5 δις ευρώ). Ταυτόχρονα, η General Motors ανακοίνωσε πως η παραγωγή του Bolt και η πώλησή του σταματούν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να αντικατασταθούν οι μπαταρίες στα Bolt που έχουν ήδη πουληθεί.
 
Εκτός κάθε λογικής!
Nέα φωτιά σε ηλεκτρικό Chevrolet. H General Motors λέει στους ιδιοκτήτες να τα παρκάρουν με 15 μέτρα απόσταση από άλλα οχήματα, μακριά από κτήρια και να μην τα φορτίζουν τη νύχτα χωρίς να τα εποπτεύουν.
Γίνεται να σου ζητάνε να τα παρκάρεις 15μ. μακριά από τα άλλα οχήματα και να τα προσέχεις όσο φορτίζουν; Eσύ θα έβαζες την οικογένειά σου μέσα σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto