GP Emilia Romagna: Ο Verstappen στην pole

GP Emilia Romagna: Ο Verstappen στην pole

2.527 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2022)

Ο Max Verstappen πήρε μια άξια pole position μέσα την έδρα της Ferrari, αφήνοντας δεύτερο τον Charles Leclerc και τρίτο τον Lando Norris. Μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης οι Hamilton και Russel, που «κόπηκαν» στο Q2.

Πρώτη pole position του Verstappen για το 2022

Η δράση του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1 μεταφέρεται στην πίστα της Ίμολα στην Ιταλία αυτό το Σαββατοκύριακο, εκεί όπου ο Max Verstappen πήρε την πρώτη του pole position για φέτος. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις -πολλές- κόκκινες σημαίες που βγήκαν στην βροχερή Ίμολα και πήρε άξια την pole position, μπροστά από την Ferrari του Charles Leclerc.

Οι δύο Ferrari έδειχαν να κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών, ωστόσο η βροχή που έπεφτε καθόλη τη διάρκεια των κατατακτηρίων δοκιμών έκανε δύσκολο το έργο των πιλότων.

Αρνητικό πρόσημο για τα δύο μονοθέσια της Mercedes που δεν απείλησαν ποτέ τους διεκδικητές της pole position και κατέληξαν σε 11η και 13η θέση για τους George Russel και Lewis Hamilton, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της έντονης βροχόπτωσης έγιναν πολλές έξοδοι και υπήρξε καθεστώς κόκκινης σημαίας σε 5 περιπτώσεις, ενώ υπήρξαν και εντυπωσιακά στιγμιότυπα, όπως το σώσιμο του Leclerc που ευτυχώς δεν του κόστισε ακριβά. Ο teammate του, ωστόσο, δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακός και υπέπεσε σε ένα αψυχολόγητο σφάλμα, αφού εν όσο είχε «γράψει» τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, πίεσε στην έξοδο μιας στροφής και τράκαρε στον τοίχο.

Εξαιρετική επίδοση για την Haas του Kevin Magnussen που θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση του grid. Από εκεί και πέρα, στα διαδικαστικά, στο Q1 ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Tsunoda, Gasly, Latifi, Ocon και Albon, ενώ δεν προκρίθηκαν στο Q3 οι Stroll, Guanyu, Hamilton, Schumacher και Russel.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κατάταξη για την pole position στην Ίμολα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen