Ο χώρος στον οποίο σκοπεύει να χτίσει το εργοστάσιό της η Tesla.

Γερμανικό δικαστικό «όχι» στην Tesla

1.719 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

Το εργοστάσιο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Tesla στα περίχωρα του Βερολίνου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ακτιβιστικές οργανώσεις, οι οποίες μάλιστα κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη «μάχη» στον «πόλεμο» που έχουν ανοίξει με την αμερικανική εταιρεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα, γερμανικό δικαστήριο την Κυριακή, διέταξε την Tesla να σταματήσει την εκκαθάριση δασικών εκτάσεων κοντά στο Βερολίνο, όπου η μάρκα σκοπεύει να δημιουργήσει το νέο της εργοστάσιο. Συγκεκριμένα η απόφαση αυτή πάρθηκε από το ανώτερο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου και έρχεται να ακυρώσει την απόφαση του κρατικού περιβαλλοντικού γραφείου που έδωσε το «πράσινο φως» στην Tesla για να «καθαρίσει» περίπου 227 στρέμματα δάσους για το εργοστάσιο της.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει χορηγηθεί άδεια οικοδόμησης, ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, η Tesla φαινόταν διατεθειμένη να προχωρήσει τις εργασίες που μπορούσε. Μάλιστα το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η απόφαση του είναι άμεσα εκτελεστέα, υπογραμμίζοντας πως οι μπουλντόζες θα χρειάζονταν μόλις τρεις ημέρες για να σαρώσει τα δέντρα στα 227 στρέμματα δάσους.
 
Να σημειώσουμε πως την καταγγελία εις βάρος της Tesla την έκανε μία τοπική ομάδα περιβαλλοντολόγων με την ονομασία Gruene Liga Brandenburg (Πράσινη Λίγκα του Βρανδεμβούργου).
 
Πλέον αναμένεται να δούμε πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο σήριαλ το οποίο θα έχει και άλλα επεισόδια. Για την ιστορία να πούμε πως η Tesla διαθέτει δύο εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα στη Σαγκάη της Κίνας.      

NEO PROACE
NISSAN