2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια δεν προέρχονται από τη VW αλλά από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

«Γεύση» του Volkswagen Tiguan R

2.190 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2020)

Η Volkswagen δουλεύει πυρετωδώς για να φέρει περισσότερες ισχυρές εκδόσεις στα μοντέλα της και σε αυτή την κατεύθυνση ένα σχέδιο έρχεται για να μας εισάγει στην ισχυρότερη μορφή του Tiguan, δηλαδή το Tiguan R.


Τα σχέδια δεν προέρχονται από τη VW αλλά από ανεξάρτητο σχεδιαστή, ο οποίος ενσωμάτωσε όλες τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του. Μάλιστα όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του Touareg R από τη γερμανική φίρμα για την οποία σας ενημερώσαμε.
 
Κοιτώντας της εικόνες βλέπουμε πως το μπροστινό μέρος έχει τοποθετηθεί ένα σύνολο προβολέων, αρκετά παρόμοιο με αυτό του νέου Golf. Παράλληλα έχουν γίνει αναθεωρήσεις στις εισόδους αέρα, ενώ στο πίσω μέρος παρών είναι νέες απολήξεις εξάτμισης και ένα νέο σύνολο φωτιστικών σωμάτων.
 
Σχετικά με τον κινητήρα που θα το εξοπλίσει. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες δεν υπάρχουν, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο θέλει το γερμανικό SUV να λαμβάνει μία νέα έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 2,0 λίτρων κινητήρα βενζίνης (TSI).  Σε ότι αφορά την ιπποδύναμη αν αναλογιστούμε πως το μικρότερο T-Roc R έχει ήδη 300 άλογα, τότε σίγουρα το Tiguan R θα είναι αρκετά πιο ισχυρό, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για περίπου 330 άλογα.
 
Τέλος, ένα αυτόματο κιβώτιο DSG αλλά και το σύστημα τετρακίνησης 4Motion θα είναι η μοναδική επιλογή με την οποία θα προσφέρεται, ενώ ισχυρότερα φρένα, μια πιο σκληρή ρύθμιση ανάρτησης και ίσως ένα βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης θα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα το ακολουθήσουν.   

ELASTIKA 2024
OPEL