Γιατί αυτό το Jetta κοστίζει 100.000 δολάρια;

3.291 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2018)

Πόσα θα δίνατε για ένα VW Jetta του 1995; Όχι όμως για οποιοδήποτε, αλλά για αυτό που χρησιμοποιήθηκε αυτούσιου στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας Fast and Furious;

Κάνοντας μία μικρή έρευνα στην παγκόσμια αγορά, θα συναντήσετε πολλά VW Jetta προς πώληση, και μάλιστα σε χαμηλές τιμές. Τι γίνεται όμως όταν το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν ο πρωταγωνιστής σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές του κινηματογράφου;

Το συγκεκριμένο VW Jetta GL του 1995 έχασε την μάχη απέναντι σε ένα Honda S2000 στην πρώτη ταινία Fast and Furious και έγινε αμέσως λατρευτό από το κοινό. Από εκείνη την χρήση του, παραμένει αυτούσιο και άριστα φυλασσόμενο, κάνοντας τα 20 περασμένα χρόνια, να δείχνουν μέρες.

Όπως φαίνεται καθαρά και στις εικόνες, το αυτοκίνητο έχει δεχθεί αρκετές μετατροπές, οι οποίες δεν ξέρουμε εάν φτάνουν μέχρι και τον κινητήρα. Ο συγκεκριμένος είναι ένας 2λιτρος με αυτόματο σασμάν και περιβάλλεται από ένα πλήρως τροποποιημένο αμάξωμα. Μεγαλωμένες ζάντες, ελαστικά με χαμηλό πέλμα, αρκετές γραφικές πινελιές και στάμπες συμπληρώνουν την εξωτερική εικόνα. Χέρι έχει επέμβει και στο εσωτερικό, όπου συναντάμε ηχοσύστημα Alpine με ενσωματωμένο Playstasion 2 και φυσικά αγωνιστικές μπαριέρες.
   
Αφού οι παραγωγοί τελείωσαν με το αυτοκίνητο, φέρεται να αγοράστηκε από τον ηθοποιό Frankie Muniz, ίσως πιο γνωστός για το ρόλο του στο Fox Malcolm in the Middle. Τα χιλιόμετρα που έχει γράψει από τότε είναι ελάχιστα. Πλέον, για μία ακόμη φορά τίθεται προς πώληση από τη συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων στο Scottsdale με την τιμή να ανέρχεται στα 99.900$. 

Εάν σας φαίνονται πολλά τα λεφτά, να υπενθυμίσουμε πέρα από το Χολιγουντιανό του πέρασμα,  φέρει και τα αυτόγραφα του αείμνηστου Paul Walker, του συμπρωταγωνιστή Chad Lindberg και του τότε σκηνοθέτη Rob Cohen.

Toyota
moto