Γιατί το νέο Opel Corsa είναι καλύτερο από ποτέ;

6.751 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2019)

Η επόμενη γενιά Corsa θα είναι η καλύτερη που βγήκε ποτέ καθώς τα αλλάζει όλα μετά από 15 χρόνια. Ποιες είναι οι 5 σημαντικότερες αλλαγές;


Η Opel λανσάρει τη νέα γενιά του Corsa που γυρίζει σελίδα στο ιστορικό μοντέλο της μάρκας με νέα σχεδίαση, πλατφόρμα, μηχανικά μέρη και για πρώτη φορά ηλεκτροκίνητο. Το νέο Corsa μετά από 15 χρόνια, δεν έχει ούτε βίδα ίδια με το προηγούμενο μοντέλο. Γιατί;

5. Τέλος στην παλιά πλατφόρμα. Το μοντέλο που μας αποχαιρετά είναι ένα βαρύ facelift της γενιάς που λανσαρίστηκε το 2005 και ήταν κοινό πρότζεκτ μεταξύ της General Motors, της τότε ιδιοκτήτριας της Opel, και της Fiat. Τo Corsa μοιραζόταν 30% των μηχανικών του μερών με το Grande Punto.

4. Τo καινούργιο Corsa έχει το DNA της Peugeot, της νέας ιδιοκτήτριας της Opel. Πατάει στην πλατφόρμα CMP, όπως το C3, DS3 και το επερχόμενο 208. Είναι πιο φαρδύ, έχει τους τροχούς στα άκρα, και τα επίπεδα άνεσης, ποιότητας κύλισης και οδικής συμπεριφοράς αναμένεται να είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν.

3. Νέα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ. Τουλάχιστον για την Opel, αφού τα 1.200άρια τρικύλινδρα βενζίνης της Peugeot/Citroen τα ξέρουμε από τα γαλλικά μοντέλα, όμως τώρα θα τα δούμε και κάτω από το καπό του Corsa. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος (κάτω από 1.000 κιλά) το Corsa αναμένεται οικονομικότερο σε καύσιμο και τέλη και ταχύτερο σε όλες τις επιδόσεις. Τα ντίζελ, πάλι, θα είναι τελείως καινούργια, 1.5 λίτρων και αναμένεται να πιάνουν καταναλώσεις «αστείες».

2. Ψηφιακή καμπίνα. Αν το σαλόνι των πρόσφατων Peugeot είναι δείγμα, η Opel θα πάει ένα βήμα παραπέρα με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα, και με λίγο πιο συμβατική σχεδίαση θα πιάσει το κοινό που βρίσκει τους Γάλλους λίγο «υπερβολικούς». Οι εικόνες του εσωτερικού του μοντέλου που μας έδειξε η Opel μιλάνε μόνες τους.

1. Ηλεκτρικό με το καλημέρα. Με 135 άλογα, 350 χιλιόμετρα αυτονομίας, φόρτιση 80% σε μόλις 30 λεπτά και ένα «σκασμό» τεχνολογία με στοιχεία αυτονομίας, θα κάνουν το νέο Corsa μία από τις καλύτερες ηλεκτρικές προτάσεις, με παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στο 2020.

Εσείς ποιόν άλλο λόγο βλέπετε για να σας ενθουσιάζει το νέο Corsa; Πως σας φαίνεται η νέα σχεδίαση, το νέο σχήμα και τελικά πως το βλέπετε σε σχέση με το μοντέλο που μας αποχαιρετά;

Hyundai
NISSAN