2 φωτογραφίες »

Μπάσιμο στην Pirelli με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο επένδυσης έκανε η Brembo.

Η Brembo αγόρασε μερίδιο της Pirelli

1.593 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Μπάσιμο στην Pirelli με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο επένδυσης έκανε η Brembo, η οποία ανακοίνωσε ότι απέκτησε ένα μερίδιο των μετοχών της γνωστής εταιρείας ελαστικών.


Όπως έγινε επίσημα γνωστό η Brembo, μέσω της μητρικής της εταιρείας Nuova FourB, αγόρασε ποσοστό συμμετοχής στην Pirelli της τάξης του 2,43%. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας ως τώρα, η κίνηση αυτή έγινε από την Brembo χωρίς νωρίτερα να έχουν ενημερωθεί οι ιθύνοντες ή οι μέτοχοι της εταιρείας ελαστικών.
 
Η αγορά του μικρού αυτού ποσοστού από τη Brembo έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς πως η τιμή της μετοχής της Pirelli έχει μειωθεί κατά περίπου 40%,κάτι το οποίο σημειώνουν τα μέσα του εξωτερικού. Παράλληλα όμως αναφέρουν πως: «Με την υιοθέτηση μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης και όχι ευκαιριακού κέρδους, η Brembo αποφάσισε αυτόνομα να επενδύσει στην Pirelli, της οποίας η ιστορία, το εμπορικό σήμα, η ηγετική θέση και η καινοτόμος προσανατολισμένη προσέγγιση, την καθιστά εξαιρετική και ιδιαίτερα σημαντική εταιρεία στον κλάδο της».
 
Από τη μεριά του ο Marco Tronchetti Provera, Διευθύνων Σύμβουλος της Pirelli, δήλωσε ότι η άφιξη νέων μετόχων, όπως η Brembo, σε μια εποχή υποβαθμισμένων εκτιμήσεων της αγοράς, επιβεβαιώνει ότι η ιταλική εταιρεία παραγωγής ελαστικών έχει κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια.
 
Η Pirelli ελέγχεται επί του παρόντος από την ChemChina και το κονσόρτσιουμ με το όνομα Silk Road, κατέχοντας από κοινού περίπου το 45,5%, ενώ η ιταλική εταιρεία Camfin κατέχει περίπου το 10%.  
 
Τέλος θυμίζουμε πως τα ελαστικά της Pirelli χρησιμοποιούνται από τις ομάδες αγώνων της Formula 1, καθώς και από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto