Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του εξειδικευμένου ελαστικού είναι ότι επιτρέπει τον βελτιωμένο χειρισμό του οχήματος.

Η Bridgestone βελτιώνει το νέο VW Golf

1.957 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2020)

Με μία νέα τεχνολογία την οποία ονόμασε Enliten, είναι πλέον διαθέσιμα τα ειδικευμένα ελαστικά Turanza Eco της Bridgestone.


Όντας ανεπτυγμένα στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Bridgestone EMIA, στη Ρώμη της Ιταλίας, τα νέα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία Enliten, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να βελτιώσουν την οδήγηση του νέου VW Golf, καθώς η γερμανική φίρμα αποτελεί τον επί σειρά ετών συνεργάτη της Bridgestone.
 
Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτού του εξειδικευμένου ελαστικού, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία είναι ότι επιτρέπει τον βελτιωμένο χειρισμό του οχήματος. Αυτό οφείλεται στην συνέργεια μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της τεχνολογίας Enliten και μιας νέας διαδικασίας ανάμιξης που έχει βελτιώσει την απόδοση της σύνθεσης γόμας της τεχνολογίας κατά της φθοράς.  Έτσι διασφαλίζεται ότι τα ελαστικά Turanza Eco με την τεχνολογία Enliten παρέχουν απόδοση πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα που επιτυγχάνει βαθμολογία «Β» στην Ευρωπαϊκή ετικέτα.
 
Από κει και πέρα η Bridgestone αναφέρει πως τα ελαστικά τεχνολογίας Enliten επιδεικνύουν αντίσταση κύλισης που είναι έως και 30% χαμηλότερη από ένα παραδοσιακό premium θερινό ελαστικό Bridgestone. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου καθώς και στη μείωση των εκπομπών CO2. Επιπλέον, τα ελαστικά αυτά επιτρέπουν περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου, μειώνοντας το βάρος τους έως και 20 τοις εκατό σε σχέση με αντίστοιχα παραδοσιακά premium θερινά ελαστικά Bridgestone. Αυτό ισοδυναμεί με έως και 2 κιλά λιγότερων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή κάθε ελαστικού, ένα άλλο περιβαλλοντικό όφελος τόσο από πλευράς πόρων όσο και από την τελική άποψη διαχείρισης του τελευταίου σταδίου ζωής των ελαστικών.
 
Το νέο 205 / 55R16 91H Turanza Eco με τεχνολογία Enliten, παράγεται στην Ισπανία και άρχισε να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Αύγουστο του 2020.

VW LEASEPRO
test center