H Bugatti Bolide θα βάζει κάτω τα μονοθέσια της Formula 1

1.560 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)
H Bugatti Bolide θα βάζει κάτω τα μονοθέσια της Formula 1
5 Φωτογραφίες »

- Θα μπορεί να πετυχαίνει πολύ γρήγορους γύρους στην πίστα
- Ενθουσιασμένος ο θρυλικός Andy Wallace
- Θα έρθει με ισχύ 1.600 άλογα και 1.600 Nm ροπής

Θα μπορεί να πετυχαίνει πολύ γρήγορους γύρους στην πίστα

Οι δοκιμές για την επερχόμενη Bugatti Bolide έχουν ολοκληρωθεί. Το ομορφότερο hypercar του κόσμου δοκιμάστηκε σε αρκετές πίστες για να λάβει το «πράσινο φως» και να προχωρήσει. Και για εκεί προορίζεται, καθώς το επερχόμενο μοντέλο θα μπορεί να πετυχαίνει εξαιρετικές επιδόσεις μέσα στην πίστα. Όσοι –προνομιούχοι- καταφέρουν να την αποκτήσουν με κόστος 3.740.580 ευρώ, θα νιώθουν σαν να οδηγούν ένα μονοθέσιο της Formula 1, όπως υποστηρίζει τόσο η εταιρεία, όσο και ο οδηγός που ανέλαβε τις δοκιμές, Andy Wallace.

Ενθουσιασμένος ο θρυλικός Andy Wallace

O Wallace συγκαταλέγεται στο κλειστό γκρουπ οδηγών που έχουν πάρει το «Triple Crown» των αγώνων αντοχής, δηλαδή την νίκη στα εικοσιτετράωρα Le Mans και Daytona, καθώς και το δωδεκάωρο Sebring. Ποιες ήταν όμως οι εμπειρίες του με την Bolide; «Η κάθε Bugatti είναι μοναδική στο είδος της, όμως η Bolide είναι ασύγκριτη. Η αίσθηση του να βγαίνεις από μια στροφή με 100χλμ. /ώρα, να πατάς το γκάζι και να νιώθεις αυτή την ένταση, στα 200χλμ. /ώρα, στα 300χλμ. /ώρα.  Με έκανε να θυμηθώ τις καλύτερες εμπειρίες που είχα στην επαγγελματική μου καριέρα» δήλωσε ο Wallace.

Θα έρθει με ισχύ 1.600 άλογα και 1.600 Nm ροπής

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η Bolide θα φοράει το εμβληματικό W16 μοτέρ και θα έχει ισχύ 1.600 ίππων και 1.600 Nm ροπής (θυμίζουμε ότι το concept είχε σχεδιαστεί να έχει ισχύ 1.852 ίππους και να πετυχαίνει ταχύτητα 483χλμ./ώρα). Σε αναλογία, η υπάρχουσα γενιά των μονοθεσίων της Formula 1 έχει ισχύ περί τους 1.000 ίππους. Σαφέστατο το προβάδισμα για το ιταλικό hypercar. Όσον αφορά το βάρος, η Bolide ζυγίζει 1.450 κιλά, σχεδόν το διπλάσιο από τα 798 κιλά βάρους των μονοθεσίων της Formula 1.

KINOUMAI HLEKTRIKA 3
OPEL