3 φωτογραφίες »

Η Mercedes G-Class του Πάπα «έκλεισε» τα 40!

1.752 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2020)

Στο μουσείο της Mercedes βρίσκεται η G-Class που κατασκευάστηκε ειδικά για την επίσκεψη του Πάπα στην Γερμανία το 1980.


Έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που η Mercedes κατασκεύασε μια ειδική G-Class για τον επίσκεψη του Πάπα στην Γερμανία πίσω στο 1980. Το αυτοκίνητο είναι σε Έκθεση αυτή την στιγμή στο μουσείο της μάρκας και θα μείνει εκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η G-Class του Πάπα είχε εγκαταστημένο ένα σκληρό υπόστρωμα στο πίσω μέρος πάχους 40 εκατοστών ενώ η καρότσα ήταν προστατευμένη από ένα διάφανο υλικό  που αρχικά ήταν κατασκευασμένο πλεξιγκλάς. Η κατασκευή έκανε την G-Class να έχει 2,8 μέτρα ύψος, κάτι που επέτρεπε στον Πάπα να διακρίνεται από το κοινό είτε όταν είναι καθιστός είτε όταν στεκόταν στα πόδια του. Η G-Class είχε επίσης εγκατεστημένα διάφορα φώτα στο πλάι και στην οροφή.

Επίσης, η Mercedes εγκατέστησε στο σημείο που θα βρισκόταν ο Πάπας ένα ισχυρό air-condition αφενός για να μπορεί ο Πάπας να αντέξει μέσα σε αυτό και αφετέρου για να μην θολώσει το πλέξιγκλας.

Η ισχύς δεν ήταν κάποιο σημείο που δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και για αυτό κάτω από το καπό υπήρχε ένας τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης απόδοσης 102 ίππων ενώ μια παρόμοια G-Class που κατασκευάστηκε για τον ίδιο σκοπό το 1982 προσέφερε 125 ίππους. Αξίζει να σημειώσουμε πως στο πρώτο αυτοκίνητο, το πλεξιγκλάς δεν προσέφερε αντιβαλλιστική προστασία καθώς η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Πάπα έγινε τον επόμενο χρόνο το 1981.

Και τα δύο αυτοκίνητα ήταν για δεκαετίες στο Βατικανό αλλά το 2004 επεστράφησαν στην Mercedes.
 

peugeot
skoda