• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι δηλώσεις του Alastair Manihera, διευθυντή της εταιρείας στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, αναζωπύρωσαν τις φήμες που θέλουν την Lotus Esprit concept να μπαίνει στην παραγωγή.

H Lotus όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την Esprit, αντίθετα φαίνεται ότι ετοιμάζει την παραγωγή της.

Αν τελικά η Lotus Esprit βγει στην παραγωγή –πιθανότατα- θα φέρει έναν κινητήρα απόδοσης μεταξύ 580 και 610 ίππων, με 6 ή 4 κυλίνδρους.

Η concept Lotus Esprit εφοδιαζόταν από έναν 5λιτρο V8 που απέδιδε 550 PS -μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου- που «απογείωνε» το συγκεκριμένο supercar στα 100 σε 3,5 δλ.

Η Lotus Esprit 550+ ίππων στην παραγωγή;

5.400 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/2/2014

Ο Alastair Manihera, υπεύθυνος της Lotus στην Αυστραλία σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ήρθε ο καιρός η Esprit να μπει στην παραγωγή με έναν 6 ή 4 κυλίνδρων κινητήρα, απόδοσης 550+ ίππων.

 
Μετά το 2010 στο Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε η Lotus Esprit σε πρωτότυπη μορφή, η εταιρεία τήρησε «σιγή ιχθύος» όλο αυτό το διάστημα και όλοι πίστεψαν πως το πλάνο παραγωγής του εν λόγω supercar είχε εγκαταλειφθεί.

Τώρα λοιπόν, οι δηλώσεις του Alastair Manihera, διευθυντή της εταιρείας στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, αναζωπύρωσαν τις φήμες που θέλουν την εντυπωσιακή Esprit του Παρισιού να μπαίνει στην παραγωγή. Ο ίδιος τόνισε πως «άνθρωποι που θα επιθυμούσαν να αγοράσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο -κατά την έρευνα αγοράς της εταιρείας- είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και άρα υπάρχει σοβαρός λόγος η Esprit να περάσει στην παραγωγή».

Μάλιστα, παλιότερες πληροφορίες έρχονται να προστεθούν σε αυτά τα νέα, οι οποίες ανέφεραν ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου μοντέλου, που θα φέρει έναν κινητήρα απόδοσης μεταξύ 580 και 610 ίππων με 6 ή 4 κυλίνδρους.

Να θυμίσουμε τέλος πως η concept Esprit εφοδιαζόταν από έναν 5λιτρο V8 που απέδιδε 550 PS, μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, που «έστελνε» το μοναδικό αυτό υπεραυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,5 δλ.