2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια δόθηκαν επίσημα από την εταιρεία.

Η VW σκέφτεται το ID.3 κάμπριο

2.105 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

Η Volkswagen αποκάλυψε επίσημα πως σκέφτεται να διευρύνει τη γκάμα του ID.3 με μία κάμπριο έκδοση, έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του μοντέλου και ζήτησε από το κοινό να καταθέσει τις απόψεις του!


Πολύ ψηλά στη λίστα της Volkswagen βρίσκεται το ενδεχόμενο κατασκευής μίας κάμπριο έκδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3. Την είδηση αποκάλυψε αρχικά μέσω του LinkedIn, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Ralf Brandstatter, ενώ λίγη ώρα αργότερα μέσω του Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, Herbert Diess επιβεβαίωσε από την πλευρά του την είδηση δημοσιεύοντας τα πρώτα σχέδια του μοντέλου, τα οποία και μπορείτε να δείτε στη γκαλερί.
 
Παράλληλα μέσω της ανάρτησης ο Herbert Diess, ζήτησε από το κοινό να εκφράσει την άποψή του για την πιθανότητα έλευσης του κάμπριο ID.3, με αποτέλεσμα τα σχόλια να αρχίσουν να πέφτουν «βροχή». Νωρίτερα ο Ralf Brandstatter είχε σημειώσει πως πρόκειται για ένα πολύ δελεαστικό concept και ότι η έλευση ενός ανοιχτού ID.3 θα μπορούσε να προσφέρει ένα εντελώς νέο, εξαιρετικό αίσθημα ελευθερίας.
 
Αναφορικά με το σκίτσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός πως το ID.3 κάμπριο χάνει τις τέσσερις πόρτες του hatchback, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του crossover T-Roc κάμπριο. Από κει και πέρα το πίσω άκρο θα λάβει διαφορετική σχεδίαση, ενώ το μπροστά θα διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό το ίδιο, σύμφωνα πάντα με τα αρχικά σχέδια που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αν βέβαια μπει στην παραγωγή το συγκεκριμένο μοντέλο, πιθανότατα θα μεταφερθεί αυτούσιο από το υπάρχον ID.3.
 
Καμία άλλη πληροφορία δεν έχει υπάρξει προς το παρών, αλλά σε περίπτωση που η VW οριστικοποιήσει την κατασκευή του, τότε το πιθανότερο είναι να το δούμε περίπου το 2023!

Η ανάρτηση του Herbert Diess      
 

Mercedes
test center