Το «αγροτικό» VW Amarok γίνεται SUV: Νέο σχέδιο από τον αρχισχεδιαστή

Το «αγροτικό» VW Amarok γίνεται SUV: Νέο σχέδιο από τον αρχισχεδιαστή

6.044 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2024)

- Δημοσιεύτηκε από τον διευθυντή της σχεδιαστικής ομάδας επιβατικών οχημάτων
- Η Volkswagen συζητάει για το Amarok με την Ford από το 2017
- Δεν έχουν επιβεβαιώσει αλλά ούτε αναιρούν ότι βρίσκεται στα σκαριά

Δημοσιεύτηκε από τον διευθυντή της σχεδιαστικής ομάδας επιβατικών οχημάτων

Οι πιθανότητες να δούμε μια νέα SUV έκδοση του Volkswagen Amarok αυξάνονται. Η γερμανική εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει ή ανακοινώσει ότι εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά στις 23 Ιανουαρίου, ο διευθυντής της σχεδιαστικής ομάδας επιβατικών οχημάτων της VW, Albert Kirzinger, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο LinekdIn ένα ψηφιακό σχέδιο για ένα καινούργιο Amarok στα μέτρα του Ford Everest. Στην ανάρτηση ο κ. Kirzinger έγραψε τα εξής: «Εξερευνώντας σχεδιαστικές ιδέες για το pick-up Amarok! Η ερευνητική μας φάση μας οδήγησε σε ένα ταξίδι εκτός δρόμου και εδώ είναι μια κρυφή ματιά με ένα ψηφιακό σχέδιο που περιλαμβάνει ένα πλήρως κλειστό pick-up».

Η Volkswagen συζητάει για το Amarok με την Ford

Παραμένει ασαφές σε ποιο στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού, η οποία έχει ξεκινήσει την τελευταία επταετία περίπου, όταν Ford και Volkswagen πρωτοσυναντήθηκαν για να καθορίσουν τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων που θα εξέλισσαν από κοινού. Παρότι ο κ. Kirzinger περιέγραψε το σχέδιο ως ένα «πλήρως κλειστό pick-up», η αλήθεια είναι ότι μοιάζει πολύ με το Ford Everest ή το MU-X της Isuzu, όντας πεντάπορτο και με μικρότερο μεταξόνιο από ότι έχουν τυπικά τα δίπορτα pick-up.

Δεν έχουν επιβεβαιώσει αλλά ούτε αναιρούν ότι βρίσκεται στα σκαριά

H VW είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν ενεργά σχέδια για ένα SUV βασισμένο στο Amarok, αλλά ορισμένα στελέχη της έχουν εκφράσει την πρόθεση τους για ένα τέτοιο μοντέλο με την προϋπόθεση ότι θα είναι ηλεκτρικό και όχι βενζινοκίνητο ή diesel. Όταν ρώτησαν στα σχόλια τον κ. Kirzinger αν η κοινοποίηση του σχεδίου υποδηλώνει τον ερχομό ενός αδελφού του Ford Everest ο κ. Kirzinger μήτε το επιβεβαίωσε, μήτε όμως το απέρριψε: «Συγγνώμη - δεν μπορώ να πω περισσότερα».

EUROINS PASXA
Audi