Oι αναφορές κάνουν λόγο ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων του Audi RS3.

Η επιστροφή του VW Golf των 420 ίππων (+vid)

3.448 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2018)

Οι φήμες γύρω από την πιθανότητα να λανσαριστεί η πιο ισχυρή έκδοση της τωρινής γενιάς Golf αναζωπυρώθηκαν. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Τους περασμένους μήνες, ένα μυστηριώδες πρωτότυπο VW Golf R εντοπίστηκε από τους κατασκόπους να δοκιμάζεται στο Ring και πρόσφατα έκανα ξανά την εμφάνιση τους πυροδοτώντας για μια ακόμη φορά τα σενάρια και τις φήμες που το ακολουθούν.

Συγκεκριμένα, οι αναφορές κάνουν λόγο ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων του Audi RS3 Sportback έτσι αναβαθμισμένος ώστε να αποδίδει 420 άλογα, 20 ίππους περισσότερους από το RS3 και 120 άλογα περισσότερα από το Golf R, πάντα σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης 4Μοtion. Aυτό το μηχανικό σύνολο θα του επέτρεπε να ανταγωνιστήσει την επόμενη Μercedes-AMG A 45 αλλά και το ίδιο το RS3 Sportback, για αυτό και λέγεται πως θα πρόκειται για ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο.
 
Με τη νέα γενιά του Golf να αναμένεται μέσα στο επόμενο έτος, η λογική αναφέρει ότι η VW θα προσέφερε μια τέτοια έκδοση ως «αποχαιρετιστήριο δώρο» στο τωρινό μοντέλο ενώ είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος της μάρκας δεν έχει διαψεύσει αυτό το ενδεχόμενο.

Δείτε το στο video.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center