Nissan LEAF

17.591 Επισκέψεις στο άρθρο

To 100% ηλεκτρικό νέο Nissan LEAF έχει στη φαρέτρα του «προχωρημένες» τεχνολογίες και 270 πραγματικά χιλιόμετρα ακτίνα δράσης, ενώ παράλληλα διαθέτει επαρκέστατους χώρους για μια τετραμελή οικογένεια. 

Σχεδιαστικά άφησε πίσω τις καμπύλες και απέκτησε πιο αιχμηρή σχεδίαση με σφηνοειδές εμπρός μέρος και αρκετές γωνίες. Μπροστά ξεχωρίζει η μάσκα «V-Μotion» της Nissan «κρύβοντας» ταυτόχρονα τις πρίζες φόρτισης, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως πέραν της αιθητικής, ενός τομέα που κερδίζει κατά κράτος το προηγούμενο LEAF, είναι και πιο αεροδυναμικό (cd 0,28).

Στο τεχνολογικό κομμάτι το ηλεκτρικό της Nissan διαθέτει σύστημα ProPILOT αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (ο οδηγός χρειάζεται να έχει τα χέρια στο τιμόνι), ενώ παράλληλα υπάρχει και η λειτουργία e-Pedal κατά την οποία ο οδηγός μπορεί να επιταχύνει, να φρενάρει και να σταματά εντελώς με ένα μόνο πεντάλ.

«Καρδιά» του νέου Nissan LEAF είναι ένας ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 150 άλογα με 320 Nm ροπής, ο οποίος καταφέρνει να επιταχύνει το μοντέλο από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ. (σ.σ. όλη η δύναμη έρχεται από το μηδέν) με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 144 χλμ./ώρα.

Τονίζουμε, τέλος, πως στο πάτωμα του νέου LEAF με το ειδικό υποπλαίσιο έχουν βρει θέση οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 40 kWh οι οποίες εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία 270 χλμ. σε ρεαλιστικό κύκλο WLTP.

Στην Ελλάδα το Νissan LEAF μπορεί να αποκτηθεί με 32.990 ευρώ στην «βασική» έκδοση Acenta, η οποία διαθέτει υπερπλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
test center