2 φωτογραφίες »

Ψηφιακή πρόταση του Autoexpress για την επερχόμενη EQA.

Η νέα Mercedes EQA;

7.592 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2020)

H ΕQA θα είναι είναι ουσιαστικά η ηλεκτρική έκδοση της GLA και θα τοποθετηθεί στο κάτω άκρο της ηλεκτρικής γκάμας της γερμανικής φίρμας σε ό,τι αφορά την τιμή.


H ηλεκτρική Mercedes EQA βρίσκεται στα τελικά στάδια του κύκλου ανάπτυξής, πριν από την κυκλοφορία της στα τέλη του τρέχοντος έτους. Το τελικό μοντέλο παραγωγής θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες πιθανότατα στις αρχές του 2021.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, Γκόρντον Βάγκνερ, σχολίασε: «Η σειρά EQ χρειάζεται προφανώς μια συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα. Το δείξαμε αυτό με το πρωτότυπο EQS που αποκαλύψαμε πέρυσι. Οι EQA και EQB, φυσικά, θα μοιράζονται πολλά στοιχεία μεταξύ τους αλλά με όλη την υπόλοιπη ηλεκτρική γκάμα».

Λόγω του μεγέθους της, η EQA θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται σήμερα από την A-Class και την GLA crossover. Παρά το ότι το δάπεδο κατασκευάστηκε για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι προδιαγραφές του προσφέρουν την δυνατότητα στην Mercedes να τοποθετήσει έναν ηλεκτρικό κινητήρα σε κάθε άξονα και μια μπαταρία έως 60kWh.

Η συνολική ιπποδύναμη του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου θα ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος της εγκατεστημένης μπαταρίας (η οποία θα επηρεάζει επίσης την τιμή της EQA), με την Mercedes να αναφέρει πως η πιο ισχυρή έκδοση θα αποδίδει παραπάνω από 270 άλογα και 500 Nm ροπής ενώ το 0-100 θα γίνεται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Η Mercedes ισχυρίζεται ότι η EQA θα έχει πραγματική αυτονομία 400 χιλιομέτρων και ξεκαθάρισε πως όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της θα διαθέτουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης.
 

NEO PROACE
skoda