Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης e-TEC αποτελείται από μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt.

Η νέα Skoda Octavia τώρα και ήπια υβριδική

4.647 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2020)

Η νέα Skoda Octavia θα γίνει διαθέσιμη σύντομα και σε ήπια υβριδική έκδοση με τον 1.000άρη TSI και απόδοση 110 ίππων.


Η γκάμα της Octavia τέταρτης γενιάς πρόκειται να επεκταθεί ξανά με την προσθήκη ενός νέου κινητήρα 1,0 e-TEC 110 ίππων. Το νέο μοτέρ που συνδυάζεται με κιβώτιο DSG επτά ταχυτήτων ως στάνταρ, είναι το πρώτο ήπιο υβριδικό κινητήριο σύνολο της φίρμας.

Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης e-TEC αποτελείται από μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται με τον κινητήρα βενζίνης απενεργοποιημένο για παρατεταμένες περιόδους, με το ηλεκτρικό μοτέρ να διατηρεί σε λειτουργία βασικά συστήματα όπως το υδραυλικό τιμόνι του αυτοκινήτου. Το ήπιο υβριδικό σύστημα μπορεί επίσης να ανακτά ενέργεια κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος και να την αποθηκεύει στην μπαταρία αλλά και να υποστηρίξει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης παρέχοντας ένα ηλεκτρικό boost.

Ο νέος κινητήρας 1,0 λτ. TSI e-TEC θα γίνει διαθέσιμος τόσο στην Octavia hatchback όσο και στην station-wagon έκδοση με τιμές να ξεκινούν για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από 23.000 λίρες και από 24.235 λίρες αντίστοιχα.

Τέλος, η Skoda ανακοινώνει πως την ήπια υβριδική έκδοση θα πλαισιώσει στο μέλλον και μια plug-in υβριδική επιλογή που θα γίνει διαθέσιμη και στην σπορ Vrs iV έκδοση. To βιβλίο παραγγελιών θα ανοίγει για την Βρετανία στις 22 Σεπτεμβρίου,
 

Toyota
moto