Το μικρομεσαίο SUV της Opel είναι πλήρες σε τεχνολογία και με κινητήρες από 1,2 λτ. έως και 300 ίππους. Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το Grandland X;
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μικρομεσαίο SUV της Opel είναι πλήρες σε τεχνολογία και με κινητήρες από 1,2 λτ. έως και 300 ίππους. Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το Grandland X;

Opel Grandland X

2.663.860 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η Opel επενδύει πολλά στην κατηγορία των crossover/SUV. Το Grandland X, που έχει μήκος 4.477 χλστ. ολοκλήρωσε τη σχετική γκάμα της γερμανικής φίρμας, πλαισιώνοντας τα μικρότερα Crossland και Mokka. Mπορεί το Opel Grandland X να βασίζεται στο Peugeot 3008 και να κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το γαλλικό μοντέλο στο Σοσό της Γαλλίας, ωστόσο σχεδιαστικά έχει τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα με την υπογραφή της γερμανικής φίρμας. Σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο δεν θυμίζει σε τίποτα το γαλλικό μοντέλο, αλλά καταφέρνει να κάνει τα κεφάλια να γυρίσουν στο πέρασμά του. Σίγουρα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο το 3008, ωστόσο με τις καθαρές επιφάνειες, τις νευρώσεις σε καπό και πόρτες και τους τονισμένους θόλους, «βγάζει» ένα δυναμισμό συνδυασμένο με αρκετή κομψότητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




H καμπίνα του Grandland X ακολουθεί πιστά το μοντέρνο σχεδιαστικό μοτίβο, που έχει υιοθετήσει η Opel για τα σύγχρονα μοντέλα της στη λογική της οριζόντιας σχεδίασης του ταμπλό και τη μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment στο κέντρο του. Ο πίνακας οργάνων δεν είναι ψηφιακός, όπως στο 3008. Το πάνω μέρος του ταμπλό, αλλά και των θυρών, είναι καλυμμένο από ποιοτικό αφρώδες πλαστικό, με το τελικό φινίρισμα να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο.  Το μεταξόνιο των 2.675 χλστ. -200 χλστ. μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα Mokka X και Crossland X-  εξασφαλίζει άνετη και χωρίς παραχωρήσεις μετακίνηση ακόμη και για 5 ενήλικες. O χώρος αποσκευών έχει διπλό πάτωμα και χωρητικότητα 514 λτ. (488 λτ με ρεζέρβα ανάγκης ή με premium ηχοσύστημα DENON), η οποία μπορεί να φτάσει και τα 1.652 λτ..


 
Όσον αφορά στον εξοπλισμό, το νέου SUV της μάρκας διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης της Opel, όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness Alert), σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και κάμερα 360° και adaptive cruise control. Παράλληλα το σύστημα infotainment IntelliLink είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, ασύρματη φόρτιση smartphone. Στάνταρ προσφέρεται η 24/7 υπηρεσία τηλεματικής και προσωπικής εξυπηρέτησης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot και νέες υπηρεσίες, όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Το Opel Grandland σε πρόσφατη δοκιμή πρόσκρουσης από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP κατάφερε να αξιολογηθεί με το μέγιστο, ήτοι 5 αστέρια.



Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το μικρομεσαίο SUV της γερμανικής φίρμας φωνίζει από τα ράφια του συμμαχικού ομίλου PSA, προσφέροντας επιλογές από 1,2 λτ. με απόδοση έως και 300 ίππους. Στη βάση της γκάμας συναντούμε τον 1,2 Turbo βενζίνης ισχύος 130 ίππων, που συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Έπειτα, υπάρχει ο 1.600άρης turbo των 1800 ίππων αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο ενώ τη γκάμα έρχεται να συμπληρώσει ένας turbodiesel κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λτ. που αποδίδει 130 άλογα και προσφέρεται αποκλειστικά με το προαναφερθέν αυτόματο κιβώτιο. 



Επιπλέον υπάρχει και υβριδική έκδοση με Plug-in τεχνολογία που ενσωματώνεται συνδυάζοντας έναν 4κύλινδρο 1,6 λτ. κινητήρα 200 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες . Ο εμπρός με απόδοση 110 ίππων είναι συνδεδεμένος με το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας των 113 ίππων, ο μετατροπέας και το διαφορικό είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, προσφέροντας χαρακτηριστικά ηλεκτρικής τετρακίνησης. Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 300 ίππους και 520 Nm ροπής, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία έως και 59 χλμ.  περιορίζοντας την κατανάλωση βενζίνης που σύμφωνα με WLTP ανέρχεται στα 1,5-1,6  λτ./100 χλμ.. Όσον αφορά στο χρόνο φόρτισης των μπαταριών του, το Grandland X Hybrid4 χρειάζεται μια ώρα και 50 λεπτά από wallbox 7,4 kW.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto