Η teaser εικόνα της νέας GranTurismo.

Η σιλουέτα της νέας Maserati GranTurismo

1.626 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2020)

Η Maserati βρίσκεται σε οργασμό εργασιών αναφορικά με την κατασκευή νέων μοντέλων και στο πλαίσιο αυτό η ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser της νέας GranTurismo.


Η Fiat Chrysler Automobiles προσφέρει στη Maserati μια τεράστια επένδυση, με αποτέλεσμα να ετοιμάζει 13 νέα μοντέλα έως το τέλος του 2024. Το πρώτο από αυτά το είδαμε πολύ πρόσφατα και είναι η νέα MC20. Τη «σκυτάλη» όπως όλα δείχνουν θα πάρει το νέο SUV, με την επωνυμία Grecale που θα αποκαλυφθεί τον επόμενο χρόνο, ενώ όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσει και η νέα γενιά της GranTurismo.
 
Μάλιστα η Maserati, όπως μπορείτε να δείτε, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser εικόνα. Σε αυτή εμφανίζεται η σιλουέτα του αυτοκινήτου, ενώ η ιταλική εταιρεία δεν αναφέρει κάτι άλλο για το πολυτελές μοντέλο που θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο 2021.
 
Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, κάθε νέο μοντέλο θα έχει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τη νέα GranTurismo που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2022. Στα παραπάνω προσθέστε ακόμα μία Maserati GranCabrio και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αυτής, με ίδιες χρονολογίες αποκάλυψης όπως η GranTurismo.
 
Όπως και τα μοντέλα που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους, έτσι και αυτά της νέας γενιάς θα αναπτυχθούν και θα κατασκευαστούν στη Μόντενα και θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Maserati στο Τορίνο. Στην πραγματικότητα, οι σημερινές γενιές των δύο αυτοκινήτων είναι πλέον ανενεργές, καθώς τα τελευταία μοντέλα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Η Maserati έχει αναφέρει συνολικές πωλήσεις 28.805 μονάδων του κουπέ και 11.715 του κάμπριο από τότε που έφτασαν στην αγορά το 2007 και το 2009, αντίστοιχα.
 
Τα προαναφερόμενα μοντέλα θα ενωθούν με την αμιγώς ηλεκτρική MC20, την οποία θα ακολουθήσει η νέα γενιά της Quattroporte τόσο ως ηλεκτροκίνητη, όσο και με κινητήρες καύσης.
 

TI LINGLONG AGORAZO
KIA