2 φωτογραφίες »

Πριν από τρία χρόνια κινεζικά μέσα ενημέρωσης είχαν παρουσιάσει σχέδια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που είχαν διαρρεύσει και έδειχναν ένα SUV από τη Lotus.

Ηλεκτρικό με 750 ίππους το SUV της Lotus;

1.711 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2020)

Η Lotus εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός SUV και νέες πληροφορίες έρχονται για να αποκαλύψουν το σύστημα κίνησης που θα υιοθετήσει, την ισχύ, την αυτονομία αλλά και τις εκδόσεις του νέου μοντέλου.


Η Lotus εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει πάρει την απόφαση να κατασκευάσει ένα ηλεκτροκίνητο SUV προκειμένου και αυτή με τη σειρά της να υιοθετήσει ακόμα περισσότερο την ηλεκτροκίνηση, αλλά και να κάνει το δικό της άνοιγμα στην αγορά των SUV μοντέλων που ολοένα και ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια.
 
Κατά το παρελθόν σας έχουμε αποκαλύψει τα πρώτα στοιχεία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σχετικά με το νέο εγχείρημα της βρετανικής μάρκας, ωστόσο σήμερα μέσα από το νησί έρχονται για να προσθέσουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως επικαλούνται το ηλεκτρικό SUV της Lotus θα προσφέρει ως αμιγώς ηλεκτρικό σε δύο εκδόσεις, αμφότερες εξοπλισμένες με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η πρώτη θα έχει ισχύ κοντά στα 600 άλογα, ενώ η δεύτερη και κορυφαία θα ανεβαίνει στους 750 ίππους, ενώ φυσικά πλούσια σε Nm θα είναι και η ροπή.
 
Από κει και πέρα οι Βρετανοί υπολογίζουν πως το βάρος του χωρίς ρύπους SUV θα είναι περίπου στους 2 τόνους, ενώ η αυτονομία του θα φτάνει περίπου τα 580 χιλιόμετρα, με τους μηχανικούς της Lotus να φιλοδοξούν πως κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του αυτοκινήτου θα ξεπεραστεί ο προαναφερόμενος αριθμός.
 
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις το μοντέλο που έχει την κωδική ονομασία Lambda να διατεθεί ως υβριδικό, εντούτοις οι άνθρωποι της Lotus προχώρησαν στην απόφαση να το εξοπλίσουν με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και να το καταστήσουν αμιγώς ηλεκτρικό.
 
Πλέον μένει να φανεί αν τα στοιχεία των Βρετανών θα επιβεβαιωθούν, τη στιγμή που το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lotus πιθανολογείται πως θα κάνει το λανσάρισμά του το 2022.

Mercedes
moto