14 φωτογραφίες »

Honda Civic Vs Mazda 3 Vs Toyota Corolla

356.914 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2021)

Honda Civic, Mazda 3 και Toyota Corolla κοντράρονται προσπαθώντας να πείσουν το μέσο οικογενειάρχη για το ποιο από τα τρία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη αγορά. 

Η παράδοση και η τεχνογνωσία των Ιαπώνων στην κατασκευή μικρομεσαίων οικογενειακών εκφράζεται απόλυτα μέσα από την αντιπαράθεση τριών κορυφαίων προτάσεων από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ποιο από τα Honda Civic, Mazda3 και Τoyota Corolla προσφέρει το καλύτερο και μεγαλύτερο οικογενειακό «πακέτο»;

Εμφάνιση: Διχάζει το Civic, ισορροπία σε Mazda3 και Corolla
Οι σχεδιαστές της Honda με το Civic κατάφεραν να ξεφύγουν από τα αισθητικά πρότυπα της κατηγορίας, δημιουργώντας όμως ένα σύνολο που διχάζει. Το σχήμα του Civic, που έχει το πιο πληθωρικό μήκος και πλάτος, είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς κάτι που ισχύει και στο πρόσφατο update, όπου κυριαρχούν οι νέοι full LED προβολείς και τα ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας LED.

To Mazda3 με τη σχεδιαστική γλώσσα «kodo» προβάλλει έναν έντονα δυναμικό χαρακτήρα, που τονίζεται από την εντυπωσιακή μάσκα και τα ξεχωριστά του φώτα, ενώ το επίσης ιδιαίτερο πίσω μέρος προάγει ένα εκλεπτυσμένο προφίλ. Δε θα βρεθεί εύκολα κάποιος που να μην του ρίξει μια ματιά, ειδικά στο υπέροχο χρώμα του μοντέλου δοκιμής.

Η Toyota Corolla ξεχωρίζει με τον αρμονικό συνδυασμό των έντονων γραμμών και των καμπύλων επιφανειών της. Είναι συνολικά δυναμικό ως σχήμα, ενώ ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο στις εκδόσεις που προσφέρει διχρωμία αμαξώματος. 

Value for Money: Φθηνότερο το Civic, 6 χρόνια εγγύηση για Corolla
To Honda Civic έχει ξεκάθαρα την καλύτερη σχέση αξίας τιμής, αφού είναι το φθηνότερο και μάλιστα με ένα απόλυτα πλήρες πακέτου εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. Από την Corolla στην έκδοση ECO λείπουν οι ζάντες αλουμινίου και ο κλιματισμός, αλλά δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη η εγγύηση 6 ετών για τα μηχανικά μέρη (11 χρόνια για την μπαταρία του υβριδικού συστήματος). Το Mazda3 στοχεύει σε πιο premium κοινό κάτι που φαίνεται και από την ανεβασμένη τιμή του, που πάντως συνοδεύεται από ένα πλήρες εξοπλιστικό πακέτο. Ο 2λιτρος κινητήρας του όμως έχει και τα σχετικά φορολογικά βάρη.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Πώς λειτουργεί τo υβριδικό σύστημα του Μ-Sport Ford Puma Hybrid Rally1
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel