To τωρινό i10 ίσως μεταμορφωθεί σε ηλεκτρικό στο μέλλον.

To τωρινό i10 ίσως μεταμορφωθεί σε ηλεκτρικό στο μέλλον.

Hyundai: Στα σκαριά ηλεκτρικό μικρό με κόστος 20.000 ευρώ

3.104 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2022)

H Hyundai έχει στα πλάνα της την ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτρικού για την πόλη, το οποίο δεν θα ξεπερνά σε κόστος τα 20.000 ευρώ, ώστε να είναι προσιτό στους περισσότερους.

Ηλεκτρικός ο διάδοχος του i10; Ή μήπως του i20;

Να φέρει στην αγορά ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τη μίνι ή τη μικρή κατηγορία σχεδιάζει η Hyundai. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρόκειται να δούμε τη μάρκα να λανσάρει το νέο της ηλεκτρικό σύντομα, αφού το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον επικεφαλής Marketing της Hyundai Europe, κ. Andreas-Cristoph Hofmann. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 20.000 ευρώ η τιμή του

Το Volkswagen Group εργάζεται επίσης πάνω σε ένα μίνι/μικρό ηλεκτρικό για τις VW, Skoda και CUPRA και δεν διστάζει να αναφέρει πως η αρχική του τιμή θα είναι 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον Hofmann, το μικρό ηλεκτρικό της Hyundai θα έχει παρόμοια τιμή, με τον ίδιο να αναφέρει συγκεκριμένα: «Όλοι στην αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζουν πως ο στόχος για ένα τέτοιο όχημα είναι τα 20.000 ευρώ». Ο Hofmann θεωρεί επίσης πως τα μικρά αυτοκίνητα πόλης είναι δύσκολο να φέρουν μεγάλο κέρδος στις εταιρείες λόγω της προσιτής τιμής τους σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν για να εξηλεκτριστεί ένα μικρό αυτοκίνητο.

Οργασμός από ηλεκτρικά στην Hyundai

Η Hyundai σκοπεύει να λανσάρει 11 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη μέχρι το 2030. Ήδη στις περισσότερες αγορές διατίθεται το ηλεκτρικό Kona και το Ioniq 5 ενώ πριν λίγες μέρες παρουσίασε το Ioniq 6 σεντάν, το οποίο πρόκειται να φτάσει στην Ευρώπη πριν το τέλος του 2022. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αποτέλεσαν το 16% των συνολικών πωλήσεων της Hyundai.

Νέο ηλεκτρικό ετοιμάζει η Hyundai
- Στα 20.000 ευρώ η τιμή του, όπως και αυτό της VW
- Βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης
- Οργασμός από ηλεκτρικά στην Hyundai
Είναι φθηνό ένα μικρό ηλεκτρικό στα 20.000 ευρώ; Θα το προτιμούσατε απέναντι σε ένα φθηνότερο βενζινοκίνητο που όμως θα ήταν περισσότερο κοστοβόρο σε συντήρηση και μετακινήσεις;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
NISSAN