Ιστορικές αλλαγές το 2021 για τα ιστορικά οχήματα

Ιστορικές αλλαγές το 2021 για τα ιστορικά οχήματα

2.917 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2021)

Πέντε νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ιστορικά οχήματα, που αφορούν στην ταξινόμηση και την κυκλοφορία τους. Ετήσιος τεχνικός έλεγχος, απαγόρευση κυκλοφορίας αν δεν έχουν πληρώσει Τέλη & ασφάλιστρα. Πρόστιμο 300 ευρώ & άδεια-πινακίδες για 1 χρόνο στους παραβάτες.

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται να φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τους κατόχους ιστορικών οχημάτων τόσο για τα οχήματα που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως ιστορικού ενδιαφέροντος πριν από την έναρξη του νέου νόμου, όσο και για οχήματα τα οποία χαρακτηρίζονται εξαρχής ως ιστορικού ενδιαφέροντος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Τόσο τα ιστορικά οχήματα όσο και οι μηχανές, υποχρεούνται σε ετήσιο τεχνικό έλεγχο και ακόμα και αν η χρήση τους δεν είναι συχνή. Παράλληλα για να γίνεται επιτρεπτή η κυκλοφορία τους θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα και να έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Πιο συγκεκριμένα για να κυκλοφορεί ένα όχημα ιστορικού ενδιαφέροντος δηλαδή ένα όχημα τουλάχιστον 30 ετών, πρέπει να έχει άδεια που το έχει χορηγηθεί αποκλειστικά από φορείς που υποδεικνύονται ή/και εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα με διάρκεια 5 έτη από την ημέρα έκδοση της.

Πιο συγκεκριμένα οι κάτοχοι των οχημάτων θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους τα παρακάτω:
  • Να είναι ασφαλισμένο όπως κάθε οδικό όχημα
  • Να έχει χορήγηση ειδικής άδειας κυκλοφορίας
  • Να κυκλοφορεί εντός μικρού δακτυλίου
  • Να ακολουθεί τον ετήσιο τεχνικό έλεγχο
  • Να έχει εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας
  • Χορήγηση ειδικών πινακίδων
Μετά τη χορήγηση των ειδικών πινακίδων γίνεται υποχρεωτική διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εγγραφή του εκ νέου στο Μητρώο Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος του Υπουργείου. Καταβάλλεται τέλος έκδοσης αδείας και πινακίδων.

Φυσικό είναι όλες αυτές οι ιστορικές αλλαγές να μην γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη γι΄ αυτόν το λόγο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε πως θα τεθεί σε ισχύ 18 μήνες από τη δημοσίευσή του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου η διοίκηση να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις (προδιαγραφές ειδικών πινακίδων, κατασκευή, προμήθεια κλπ.).

Και επειδή, ένας από τους βασικούς παράγοντες για να κυκλφοροήσετε το ιστορικό σας όχημα είναι η ασφάλιση, στο Pricefox μπορείτε εύκολα και γρήγορα να συγκρίνετε μέσα σε 30 δλ. τιμές και καλύψεις από 40+ πακέτα της αγοράς και να αγοράσετε από 5 ευρώ/ μήνα, μέσα σε 2 λεπτά την ασφάλεια αυτοκινήτου τους, εξοικονομώντας έως 40% ετησίως.

Αναλυτικά οι αλλαγές του νομοσχεδίου

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw