Η νέα πλατφόρμα του Civic μπορεί να φιλοξενήσει κινητήρες βενζίνης, diesel, υβριδικούς, ακόμα και συστήματα υδρογονοκίνησης

Και υβριδικό το νέο Civic

2.436 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/9/2016

To αφεντικό της Honda θεωρεί πως το diesel δεν έχει μέλλον, γι αυτό και προτίθεται να λανσάρει και μια υβριδική έκδοση του νέου Civic.

 
H Honda ήδη σκέφτεται να εφοδιάσει το νέο Civic με ένα υβριδικό σύνολο, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει διεθνές μέσο. Με αυτό τον τρόπο ο εκτελεστικός διευθυντής της φίρμας, Katsushi Inoue, θεωρεί πως θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν μοντέλα, όπως το Toyota Prius και το Hyundai Ioniq. Εξάλλου όπως ανέφερε η Honda έχει αναπτύξει αυτήν την τεχνολογία.

Εξάλλου το Civic σχεδιάστηκε εξαρχής έχοντας στο μυαλό την ιδέα ενός υβριδικού συνόλου, με την νέα πλατφόρμα να μπορεί να φιλοξενήσει κινητήρες βενζίνης, diesel, υβριδικούς, ακόμα και συστήματα υδρογονοκίνησης. Ωστόσο επειδή η δυνατότητα εξέλιξης των diesel κινητήρων είναι πολύ περιορισμένη, η φίρμα αποφάσισε να δώσει τους πόρους για την εξέλιξή τους, στην εξέλιξη μορφών ηλεκτροκίνησης.
Παράλληλα, δηλώσεις έκανε και ο αρχιμηχανικός εξέλιξης του Civic, Mitsuru Kariya, οποίος ανέφερε πως το Civic είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της φίρμας και η ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να κάνει το νέο τους μοντέλο θελκτικό σε ένα νέο αγοραστικό κοινό. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως αν αποτύχει το Civic, θα αποτύχει και όλη η φίρμα, αφού αποτελεί το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της φίρμας με 600.000 μονάδες το χρόνο.

Μάλιστα για αυτό το λόγο οι Ιάπωνες πριν εξελίξουν τη δέκατη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, ανάλωσαν αρκετό χρόνο κάνοντας έρευνα αγοράς, σχετικά με το τι θέλουν οι καταναλωτές. Αυτές οι έρευνες ήταν που οδήγησαν την πλήρη αναμόρφωση της 10η γενιάς του Ιαπωνικού hatchback, συμπεριλαμβανομένης της νέας πλατφόρμας, του αναθεωρημένου εσωτερικού και της αναβαθμισμένης γκάμας κινητήρων.
 

Tags: HONDA CIVIC