«Καίνε» 300 φορές/μέρα τo «κόκκινo» σε διασταύρωση της Ποσειδώνος

«Καίνε» 300 φορές/μέρα τo «κόκκινo» σε διασταύρωση της Ποσειδώνος

3.278 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2022)

O Περιφερειάρχης Αττικής αποκάλυψε πως σε διασταύρωση της Ποσειδώνος έχει αποκαλυφθεί πως οι οδηγοί παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη ακόμη και 300 φορές/μέρα.

Απίστευτο το νούμερο...

Πάνω στο θέμα της οδικής ασφάλειας του Λεκανοπεδίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του από το βήμα του 5ου συνεδρίου Auto Forum ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – καμερών που καταγράφουν όσα οχήματα παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη. Οι δύο πρώτες τέτοιες κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε διασταύρωση της Λ. Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς εκεί – σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας – παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα επεκταθούν και σε άλλη σημεία οι έλεγχοι

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Tα πρώτα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς τα συστήματά μας καταγράφουν από 250 έως 300 παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη, σε μία μόνο διασταύρωση. Στο επόμενο διάστημα τα τεχνικά μέσα καταγραφής τροχαίων παραβάσεων θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, όπου σύμφωνα με τα δεδομένα της ΕΛΑΣ συμβαίνουν συχνά ατυχήματα».
 

Στην αρχή έφταναν τις 800 οι καθημερινές παραβιάσεις

Σημειώνεται μάλιστα πως οι παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη έχουν μειωθεί σημαντικά στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς, πριν οι οδηγοί διαπιστώσουν την παρουσία των καμερών, καταγράφονταν περίπου 800 παραβάσεις το 24ωρο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
CORAL GAS PASXA
skoda