Κάψανε λιγότερο από diesel
Καις λάστιχο ή καις τα λεφτά σου;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Καις λάστιχο ή καις τα λεφτά σου;

29.562 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2022)

Δες πως να διατηρείς τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου σε καλή κατάσταση και να αποφεύγεις την πρόωρη φθορά τους, ή οποία σημαίνει και περισσότερα έξοδα.

Τα λάστιχα σου «μιλάνε»!

Πέρα από το κομμάτι της ασφάλειας, που είναι το πρώτιστο, τα ελαστικά αποτελούν ένα κοστοβόρο αναλώσιμο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στην οικονομία καυσίμου. 

Τα σπιναρίσματα αλλά και η γρήγορη οδήγηση σε διάφορες στροφές υπό έντονη πίεση κάνουν τα ελαστικά να φθείρονται πολύ γρήγορα.

Τα σπιναρίσματα αλλά και η γρήγορη οδήγηση σε διάφορες στροφές υπό έντονη πίεση κάνουν τα ελαστικά να φθείρονται πολύ γρήγορα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Όσον αφορά στο δεύτερο, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τύπο ελαστικών που θα επιλέξετε, όπως για παράδειγμα τα Eco ελαστικά. Ωστόσο, όσον αφορά στο πρώτο είναι κάτι που αναπόφευκτα θα σας επιβαρύνει, καθώς όλα τα ελαστικά φθείρονται είτε από τη χρήση, είτε από το χρόνο.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε βέβαια, είναι να ακολουθήστε κάποιες συμβουλές ώστε να παρατείνετε το χρόνο ζωής τους.   

Προστασία ελαστικών

Έλεγχος ανάρτησης

Η καλή κατάσταση της ανάρτησης συνδέεται άμεσα με τη φθορά των ελαστικών του αυτοκινήτου μας και κατ` επέκταση με τη συμπεριφορά τους στο δρόμο. Αν αλλάξει η γεωμετρία του συστήματος ανάρτησης, τότε φθείρονται σε μεγάλο βαθμό ανομοιόμορφα τα ελαστικά. Συνεπώς θα πρέπει να ελέγχετε συχνά το σύστημα διεύθυνσης-ανάρτησης του οχήματός σας, σε κάποιο συνεργείο που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και να πραγματοποιείτε ευθυγράμμιση των τροχών, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Επιθετική οδήγηση

Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για τη φθορά των ελαστικών μας είναι η επιθετική, αλλά και υπερβολικά γρήγορη οδήγηση. Τα σπιναρίσματα κατά την εκκίνηση, αλλά και η γρήγορη οδήγηση σε διάφορες στροφές υπό έντονη πίεση κάνουν τα ελαστικά να φθάσουν στο τέλος της ζωή τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγουμε τις απότομες κινήσεις και να οδηγούμε όπως επιβάλλει ο Κ.Ο.Κ., ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια και οικονομία, χωρίς να φθείρουμε τα ελαστικά μας. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
CORAL GAS
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel