Χάος στην Αττική Οδό! Ανοιξαν τα διόδια για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Εγκλωβισμένα χιλιάδες Ι.Χ. στον αυτοκινητόδρομο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χάος στην Αττική Οδό! Ανοιξαν τα διόδια για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Εγκλωβισμένα χιλιάδες Ι.Χ. στον αυτοκινητόδρομο.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σοβαρά τα προβλήματα σε όλη την Αθήνα

5.114 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2022)

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους μεγάλους οδικούς άξονες της Αττικής και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αρκετών δρόμων στην Αθήνα.

Πολλά τα προβλήματα σε όλη την Αττική

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα σχεδόν σε όλη την Αττική, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις, αφού κεντρικές αρτηρίες της πρωτευουσας είναι κλειστές. Επιπλέον, τα λεωφορεία και τα τρόλει αποσύρονται σταδιακά με εντολή του ΟΑΣΑ, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στα αμαξοστάσια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (15:00) έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Κατεχάκη στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην Λεωφόρο Μαραθώνος και στην Αττική Οδό. Συγκεκριμένα, έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλλε αίτημα στην διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Τα διόδια της Αττικής Οδού έχουν ανοίξει για να διευκολυνθούν οι οδηγοί, ωστόσο η συνεχής χιονόπτωση προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της χώρας. Κλειστή η Κατεχάκη, μεγάλες καθυστερήσεις στην Λ. Μαραθώνος.

Τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες της χώρας. Κλειστή η Κατεχάκη, μεγάλες καθυστερήσεις στην Λ. Μαραθώνος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κλειστό μεγάλο μέρος της Αθηνών-Λαμίας

Η Εθνική Οδός είναι πλέον κλειστή μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121ο χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και οι δρόμοι που οδηγούν στην παλιά Ε.Ο. 

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:
  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
  • Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.
  • Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Η ανακοίνωση της Νέας Οδού

Η Νέα Οδός σε ανακοίνωσή της ενημερώνει τους οδηγούς ότι, λόγω εκδήλωσης Έντονων Καιρικών Φαινομένων, τίθεται σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα.

Πατήστε στην εικόνα και δείτε σε πραγματικό χρόνο τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας
Συνέχεια του άρθρου >>>
OPEL NEA MONTELA
test center