Κατ' οίκον θα έρχονται τα «ραβασάκια» για τους παραβάτες της ΛΕΑ

Κατ' οίκον θα έρχονται τα «ραβασάκια» για τους παραβάτες της ΛΕΑ

2.706 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2022)

Στα σπίτια των παραβατών θα αποστέλλονται οι κλήσεις της Τροχαίας για παραβίαση της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θα τους έρχεται σπίτι η «λυπητερή»

Στις οικίες όσων δεν σέβονται την Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης θα φτάνουν τα ραβασάκια με τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τις επόμενες μέρες τίθεται σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ και οργανωμένη επιχείρηση της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα για την παράνομη χρήση της ΛΕΑ από τους οδηγούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θεoδωρικάκος: «Ούτε ένας νεκρός κατά τη μαζική έξοδο γα τις γιορτές του Πάσχα»

Ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Σκάι”, είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα ενισχύσει την παρουσία της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο και για τις παραβάσεις στη ΛΕΑ, δεν θα κόβεται επί τόπου κλήση για να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά η επιβεβαίωση της παράβασης θα γίνεται με λήψη φωτογραφίας και η κλήση με το πρόστιμο θα αποστέλλεται κατ’ οίκον στους παραβάτες.

«Το βασικό που πρέπει να εμπεδωθεί από όλους είναι ότι οι νόμοι είναι νόμοι, ισχύουν για όλους και τηρούνται για όλους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και επισήμανε ότι «πριν λίγες ημέρες είχαμε μία από τις πιο μαζικές εξόδους της ελληνικής ιστορίας με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα και στο εθνικό οδικό δίκτυο δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός».

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική,Τροχαία, ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας). Η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό έχει πάθει βλάβη, σε έκτακτη ανάγκη (αδιαθεσία κτλ.) και αν ζητηθεί από την Τροχαία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto