Σε σταδιακή κατάργηση της Datsun θα προχωρήσει η Nissan.

Καταργείται σταδιακά η Datsun

2.972 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2020)

Σε σταδιακή κατάργηση της Datsun θα προχωρήσει η Nissan, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο τριετές πλάνο αναδιάρθρωσης. Αντίθετη πορεία θα ακολουθήσει η Infiniti.


Προς το τέλος της οδεύει η Datsun σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα του εξωτερικού. Η Nissan στις 28 Μαΐου αναμένεται να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του περασμένου έτους, ωστόσο δε θα αρκεστεί σε αυτό. Οι αναφορές υποστηρίζουν πως ο ιαπωνικός «γίγαντας» θα παρουσιάσει ένα αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο φυσικά εκτός από την ίδια αφορά και τους υπόλοιπους βραχίονες.
 
Ένας από αυτούς είναι η Datsun η οποία θα καταργηθεί σταδιακά. Αρχικά θα κλείσει τη γραμμή παραγωγής, ενώ η μάρκα θα κερδίσει χρήματα και με τη μείωση των δαπανών στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Θυμίζουμε πως η Datsun τα τελευταία χρόνια στόχευε σε αγορές όπως η Ινδία, το Βιετναμ και η Ταϊλάνδη, ωστόσο πλέον η Nissan πήρε την απόφαση να ρίξει το βάρος στις μεγαλύτερες αγορές.
 
Το γεγονός πως η Nissan θα στοχεύσει στις μεγαλύτερες και πιο εύπορες αγορές, είναι το βασικό στοιχείο που αναμένεται να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την Infiniti. Το πολυτελές παρακλάδι της Nissan, σύμφωνα με όσα επικαλούνται τα ξένα μέσα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος από το νέο τριετές πλάνο που θα παρουσιαστεί. Περισσότερες πληροφορίες δεν αναφέρθηκαν.
 
Κλείνοντας σε ότι αφορά την Ευρώπη, η Nissan σκοπεύει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην πώληση SUV και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία αναμένεται να πληθύνουν από το σύνολο των εταιρειών μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Mercedes
test center