Φωτογραφίες από προηγούμενη εξόρμηση της Τροχαίας στο ίδιο σημείο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φωτογραφίες από προηγούμενη εξόρμηση της Τροχαίας στο ίδιο σημείο.

Κηφισός: «Μπλόκο» στους εξυπνάκηδες της ΛΕΑ έστησε η Τροχαία

5.115 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2022)

Αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονταν το πρωί στον Κηφισό, στο ύψος της Φιλαδέλφειας, για να στήσουν ενέδρα σε όσους «καβαλούν» την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Έμειναν χωρίς πινακίδες δεκάδες οδηγοί

Τις πινακίδες τους και τις άδειες οδήγησης τους έχασαν δεκάδες οδηγοί σήμερα το πρωί στην άνοδο του Κηφισού στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί βρισκόντουσαν αστυνομικοί της Τροχαίας που σταματούσαν όσους οδηγούς προσπερνούσαν από τη ΛΕΑ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα πρόστιμα για όσους κινούνται στη ΛΕΑ

Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, έστω και για ελάχιστο χρόνο, όπως για παράδειγμα να προσπεράσουν προπορευόμενα οχήματα, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική,Τροχαία, ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας). Η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό έχει πάθει βλάβη, σε έκτακτη ανάγκη (αδιαθεσία κτλ.) και αν ζητηθεί από την Τροχαία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel