4 φωτογραφίες »

To Stonic διακρίνεται για την σπορτίφ διάθεσή του που προκύπτει από την ρύθμιση της ανάρτησης και την αίσθηση που προσφέρει. Ο κινητήρας ωστόσο «κρύβει» ελαφρώς το ανήσυχο ταπεραμέντο του σε αυτή την βασική έκδοση.

Στο δρόμο: Το κάνει καλύτερα το Arona

190.061 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2020)

Η οδική συμπεριφορά των τριών μοντέλων διαφέρει αισθητά και αυτό για αρκετούς λόγους. Όλα τους πάντως ανταποκρίνονται πλήρως στα αστικά τους καθήκοντα αλλά και σε ελαφρές εκτός δρόμου εξορμήσεις αν τους ζητηθεί.

Το Kia Stonic είναι ευχάριστο και σε οδηγικό επίπεδο μην κρύβοντας τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα, όμως αυτός «φιμώνεται» ελαφρώς από τον κινητήρα. Παραμένει ωστόσο άνετο παρά την σφιχτή σχετικά ρύθμιση της ανάρτησής του και προσφέρει πολύ καλή αίσθηση στον οδηγό του, ενώ στο όριο θα συμπεριφερθεί ουδέτερα. 

Τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα προσεγγίζει σε αυτές τις εκδόσεις καλύτερα το SEAT Arona, κάτι που οφείλεται στον συνδυασμό σφιχτής ανάρτησης και καλής παρεχόμενης αίσθησης αλλά και ικανότητας κινητήρα. Αυτός μπορεί να μην βάζει «φωτιά» στο δρόμο, έχει όμως την ζωντάνια να διατηρήσει υψηλές ταχύτητες κίνησης, με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου να είναι ευχάριστη και σε στριφτερές διαδρομές.

Το Skoda Κamiq προβάλλει ένα πιο οικογενειακό προφίλ και σε οδηγικό επίπεδο, με την ανάρτησή του να είναι ρυθμισμένη σαφέστατα ως προς την άνεση προσφέροντας και καλύτερα χαρακτηριστικά ποιότητας κύλισης. Εδώ οι κλίσεις του αμαξώματος είναι πιο έντονες και περιορίζουν την αίσθηση, αυτό όμως δεν περιορίζει την αποτελεσματικότητά του αφού το Kamiq παραμένει ασφαλές και ικανό και σε ανήσυχες αναζητήσεις. 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

SPRING SEAT
NISSAN