Kia Stonic Vs SEAT Arona Vs Skoda Kamiq

190.028 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2020)

Τα πιο προσιτά crossover… Τα μοντέλα της δοκιμής μας αποτελούν τρία ικανότατα αυτοκίνητα της πιο hot κατηγορίας αυτήν τη στιγμή στην αγορά, τα οποία προβάλλουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την χαμηλή τους τιμή.


Η κατηγορία των μικρών SUV/crossover είναι μια από τις πιο hot κατηγορίες στην αγορά σήμερα, σημειώνοντας καθημερινά ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση, ενώ αναμένεται μέσα στα επόμενα 2 χρόνια τα μερίδιά της να ξεπεράσουν το 30%. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αφενός αυτά τα αυτοκίνητα είναι σε θέση να προσφέρουν μεγαλύτερες ανέσεις  σε μια νέα οικογένεια σε σχέση με τα μικρά και δίνουν την απαιτούμενη αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την ψηλή θέση οδήγησης που αποζητούν πλέον οι καταναλωτές. Το βασικότερο όμως είναι πως δεν απαιτούν να βάλεις πολύ πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με τα συμβατικά μικρά, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορείς να αποκτήσεις όλα τα παραπάνω σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Εμείς συγκεντρώνουμε τις 3 πιο προσιτές προτάσεις της κατηγορίας και σας τις παρουσιάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν. Πρόκειται για τα Kia Stonic, SEAT Arona και Skoda Kamiq. 

Εμφάνιση:  Ξεχωρίζει το Stonic…
Αισθητικά το κάθε αυτοκίνητο προβάλλει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα εστιάζοντας φυσικά στην φρεσκάδα και το νεανικό αέρα. 

Τα Kia Stonic και SEAT Arona ξεχωρίζουν γιατί αποπνέουν έναν πολύ έντονο δυναμισμό, με τα κόμπακτ αμαξώματά τους (ίδια σε μήκος) να συνδυάζουν την crossover φόρμα με έντονες ακμές και αιχμηρά χαρακτηριστικά σχεδίασης. To Stonic έχει μια πιο μυώδη αισθητική και την συνδυάζει με καμπύλες γραμμές, παρουσιάζοντας ένα πιο κομψό και ξεχωριστό για τα δεδομένα της κατηγορίας μοντέλο που δεν έχει επιρροές από άλλα μοντέλα της Kia, ενώ το Αrona εμπνέεται σχεδιαστικά από το Ibiza αποτελώντας έτσι το υπερυψωμένο αδελφάκι του μικρού SEAT.

Το Skoda Kamiq είναι και αυτό σύγχρονο και δυναμικό αισθητικά ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα της Skoda. Κύρια χαρακτηριστικά του αποτελούν τα στενά φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω) και η κυρίαρχη μάσκα, μαζί με τις ακμές του αμαξώματος στα πλαινά, στοιχεία που συναντάμε  στα υπόλοιπα μοντέλα της Τσεχικής εταιρείας και ιδιαίτερα στα μεγαλύτερα SUV/crossover Κaroq και Kodiaq. Eδώ βέβαια οι πιο «μαζεμένες» διαστάσεις  του χαρίζουν το απαραίτητο νεανικό προφίλ, αν και είναι από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center