Την Tesla στοχεύει η Audi αναφορικά με τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Κόντρα στην Tesla με τα ηλεκτρικά S η Audi

1.820 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2020)

Την Tesla στοχεύει η Audi αναφορικά με τα ηλεκτρικά της μοντέλα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η γερμανική φίρμα παρουσίασε πρόσφατα τις πιο ισχυρές «S» εκδόσεις του e-tron και του e-tron Sportback.

Τα νέα μοντέλα συνδυάζουν τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες για μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερο χειρισμό σε υψηλές ταχύτητες σε μια προσπάθεια της γερμανικής φίρμας να προσελκύσουν αγοραστές οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει τις εκδόσεις απόδοσης του Model X της Tesla.
 
Θυμίζουμε πως τα δύο προαναφερόμενα μοντέλα έχουν ισχύ 503 ίππων και 973 Nm ροπής για μέχρι και 8 δευτερόλεπτα σε λειτουργία Boost, ενώ σε νορμάλ λειτουργία η ισχύς σταθεροποιείται στα 435 άλογα και 808 Nm ροπής. Η επιπλέον δύναμη των ισχυρών εκδόσεων S του e-tron προέρχεται από την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, με το σύστημα κίνησης να αποτελείται πλέον από ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστά άξονα και δύο στο πίσω. Κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης τα πίσω μοτέρ είναι αυτά που λειτουργούν ενώ το μπροστά μπαίνει στην εξίσωση όταν θα χρειαστεί επιπλέον ισχύς ή όταν οι πίσω τροχοί έχουν απώλεια πρόσφυσης.
 
Η Audi αναφέρει πως τα μοντέλα e-tron S μπορούν να φτάσουν από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα.
 
Τέλος αναφορικά με το κόστος απόκτησης, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, όμως οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η αρχική τιμή των S ηλεκτρικών SUV θα κυμαίνεται μεταξύ των 90.000 και 100.000 ευρώ.   

FORD E-TRANSIT
NISSAN