2 φωτογραφίες »

Lamborghini: Φεύγει από τα χέρια του VW Group;

3.190 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2021)

To VW Group φαίνεται πως σκέφτεται να πουλήσει την Lamborghini μετά την πρόταση 7,5 δις ευρώ που έλαβε από όμιλο επιχειρηματιών.

Την Lamborghini θέλει να αποκτήσει ένας όμιλος με όνομα Quantum Group AG και για αυτό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει καταθέσει ήδη μια πρόταση 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Volkswagen Group.


H Lamborghini Urus.

H Lamborghini Urus.


To Quantum Group είναι μια εταιρεία που έχει έδρα της Ζυρίχη της Ελβετίας και φαίνεται πως τα υψηλόβαθμα στελέχη της έχουν «παρτίδες» με την ιδρυτική οικογένεια της Porsche. Ο Rea Stark που είναι ο αντιπρόσωπος της Quantum στις συνομιλίες για την αγορά της Lamborghini είναι συνιδρυτής της Piech Αutomotice μαζί με τον Anton Piech, τον γιο του πρώην αφεντικού της VW, Ferdinand Piech και εγγονό του Ferninand Porsche. Παρά ταύτα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Αnton Piech έχει κάποιο ρόλο στην προσπάθεια εξαγοράς της Lamborghini.

Το Quantum Group δεν θέλει απλά τα δικαιώματα του ονόματος της διάσημης ιταλικής φίρμας αλλά θέλει επίσης να αγοράσει τις εγκαταστάσεις στο Sant'Agata αλλά και το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Lambo. H συμφωνία λέγεται πως προβλέπει επίσης μια πενταετή συνεργασία με την Audi για να συνεχίζει η Lamborghini να παράγει μοντέλα, μέχρι να ετοιμαστούν τα καινούρια αυτοκίνητα που θα έχουν την υπογραφή της νέας ιδιοκτησίας, η οποία θέλει η μάρκα να παράγει άμεσα μοντέλα που θα εξοπλίζονται αποκλειστικά με «πράσινα» κινητήρια σύνολα. Το σχέδιο προβλέπει, και σε αυτή την περίπτωση, η Lamborghini να συνεργαστεί με την Audi και να ανοίξουν από κοινό ένα Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομιών στην Γερμανία.

Αν και τα προηγούμενα χρόνια είχαν αναπτυχθεί φήμες πως το VW Group θέλει να πουλήσει την Lamborghini, στα τέλη του 2020, το διοικητικό συμβούλιο ψήφισε κατά της πώλησης της φίρμας. Για να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

UPDATE: H Αudi διέψευσε κάθε ενδεχόμενο να πουληθεί η Lamborghini με τον εκπρόσωπό της να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Η Lamborghini δεν πωλείται» και πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο μέσα στο VW Group».

Mercedes
test center