3 φωτογραφίες »

Lamborghini: Πωλήσεις ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2021

2.181 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2021)

2.422! Ποτέ ξανά δεν είχε σημειώσει τόσες πολλές πωλήσεις μέσα στους πρώτους τρεις μήνες ενός έτους η διάσημη ιταλική φίρμα κατασκευής αυτοκινήτων.

Πωλήσεις ρεκόρ σημείωσε η Lamborghini το πρώτο τρίμηνο του 2021 καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, η ιταλική εταιρεία παρέδωσε στους νέους τους ιδιοκτήτες 2.422 αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις της Lamborghini ήταν 25% περισσότερες σε σχέση με το τρίμηνο του 2020 και 22% περισσότερες από το αντίστοιχο διάστημα του 2019, που πλέον αποτελεί το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της.

«Η Lamborghini συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην ισχυρή ζήτηση της αγοράς, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και τις αβεβαιότητες της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Stephan Winkelmann. «Είμαστε έτοιμοι να επιδιώξουμε νέους στόχους που έχουμε θέσει και να ανταποκριθούμε συγκεκριμένα, με σημαντικές καινοτομίες, στη στιγμή ενός εκτεταμένου μετασχηματισμού που επηρεάζει την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της» πρόσθεσε ο Winkelmann.

Φυσικά, η Urus παραμένει το best-seller μοντέλο της φίρμας, καθώς σε μόλις τρεις μήνες πούλησε 1.382 αυτοκίνητα, με την Huracan να ακολουθεί με 753 πωλήσεις. Η Aventador ήταν το τρίτο πιο δημοφιλές μοντέλο το πρώτο τρίμηνο του έτους με 287 πωλήσεις. Η Lamborghini σημειώνει πως είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται στις αρχές του έτους σε ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία αλλά δεν έδωσε στην δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία.

Το 2020, η Lamborghini πούλησε 7.430 αυτοκίνητα παγκοσμίως, σημειώνοντας πτώση 9% σε σχέση με το 2019. Η Urus ήταν το best-seller μοντέλο, με την Huracan να παίρνει αυτή την φορά τη δεύτερη θέση και την Aventador να παίρνει την τρίτη.
 

MIKRA VANS LEASING
test center