3 φωτογραφίες »

Λέει «όχι» στον ηλεκτρισμό το επόμενο Nissan GT-R

2.076 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2021)

Το νέο GT-R φαίνεται πως τελικά δεν θα λάβει ήπια-υβριδικό κινητήριο σύνολο αλλά θα παραμείνει 100% βενζινοκίνητο.

Τους προηγούμενους μήνες ήρθαν στο φως πληροφορίες από την Ιαπωνία που ανέφεραν πως το επόμενο Nissan GT-R θα γίνει ήπια υβριδικό, ωστόσο νέα δημοσιεύματα από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου υποστηρίζουν πως, τελικά, αυτό δεν είναι τόσο πιθανό.


Το τωρινό GT-R.

Το τωρινό GT-R.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η τωρινή γενιά GT-R βρίσκεται στην γκάμα της Nissan εδώ και 14 χρόνια, αφού πρωτοπαρουσιάστηκε πίσω στο 2007. Η μάρκα προσέφερε αρκετές αναβαθμίσεις στο μοντέλο για να το βελτιώσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ωστόσο σύντομα φαίνεται πως θα έρθει ο καιρός για να δούμε το R36, το οποίο πιθανότητα θα είναι μια εξέλιξη του R35 κυρίως στο κομμάτι του κινητήρα.

H καμπίνα του νέου GT-R θα είναι πιο εξελιγμένη τεχνολογικά.

H καμπίνα του νέου GT-R θα είναι πιο εξελιγμένη τεχνολογικά.


Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, το νέο GT-R θα είναι πλήρως ανασχεδιασμένο σε σχέση με πριν και δεν θα θυμίζει σε πολλά πράγματα το R35, ενώ πιο πλούσιος θα είναι ο τεχνολογικός του εξοπλισμός, αφού το αυτοκίνητο θα λάβει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας της φίρμας αλλά και νέο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Η νέα γενιά θα φέρει μαζί της αλλαγές στην ανάρτηση αλλά και σε άλλα μηχανικά μέρη, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο GT-R δεν θα λάβει κάποιο ήπια υβριδικό σύστημα αλλά θα παραμείνει 100% βενζινοκίνητο. Ο twin-turbo V6 των 3,8 λίτρων θα αποδίδει 600 άλογα και 652 Nm ροπής, με την κίνηση να στέλνεται για ακόμη μια φορά και στους τέσσερις τροχούς. Φαίνεται πως στην Nissan θεωρούν πως τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα που έχουν στην γκάμα αλλά και αυτά που βρίσκονται προ των πυλών είναι αρκετά για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα της γκάμας τους και να γλιτώσουν τα βαριά πρόστιμα που προβλέπονται. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως το νέο GT-R δεν θα γίνει ήπια-υβριδικό γιατί, απλά, η Nissan δεν ενδιαφέρεται να το διαθέσει στην Ευρώπη…

Το GT-R R35 λέγεται πως θα σταματήσει να διατίθεται το φθινόπωρο του 2022 και πως ο διάδοχός του να παρουσιαστεί στις αρχές του 2023.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center