Η Opel παραδέχτηκε πως το Zafira διαθέτει λογισμικό που κλείνει τα συστήματα ελέγχου των ρύπων. Δείτε τι λέει η εταιρεία και ποια είναι η άποψη των Γερμανικών Αρχών.

Η Opel παραδέχτηκε πως το Zafira διαθέτει λογισμικό που κλείνει τα συστήματα ελέγχου των ρύπων. Δείτε τι λέει η εταιρεία και ποια είναι η άποψη των Γερμανικών Αρχών.

Λογισμικό ρύπων στο Zafira

2.941 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2016)

Η Opel παραδέχτηκε πως το Zafira διαθέτει λογισμικό που –υπό προϋποθέσεις- κλείνει τα συστήματα ελέγχου των ρύπων. Η εταιρεία το θεωρεί νόμιμο και ισχυρίζεται πως το κάνει για προστασία του κινητήρα. Τι λένε, όμως, οι Γερμανικές Αρχές;

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Alexander Dobrindt, δήλωσε πως η Opel παραδέχτηκε ότι το Zafira χρησιμοποιεί λογισμικό που, υπό κάποιες συνθήκες, βγάζει εκτός λειτουργίας την αντιρρυπαντική λειτουργία των καυσαερίων. Μάλιστα, ανέφερε πως η εταιρεία υπεραμύνεται της πρακτικής της, λέγοντας ότι το κάνει για την προστασία του κινητήρα και ότι δεν το θεωρεί παράνομο.Όμως, ο Υπουργός έχει άλλη γνώμη, καθώς είπε: «Τέτοιου είδους συσκευές είναι βασικά παράνομες, εκτός κι αν είναι πραγματικά απαραίτητες για να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα του κινητήρα.». Επιπλέον, ο κος Dobrindt ανέφερε πως: «Η ανακριτική επιτροπή αμφιβάλλει για το κατά πόσο η εν λόγω πρακτική είναι απόλυτα δικαιολογημένη για την προστασία του κινητήρα».Οι κατηγορίες αφορούν τον έλεγχο των αντιρρυπαντικών συσκευών του Opel Zafira και πώς αυτός λειτουργεί ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα, την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την πίεση του αέρα. Η Opel αναγνώρισε ότι το επίμαχο λογισμικό θέτει εκτός λειτουργίας την αντιρρυπαντική διαδικασία σε υψηλές ταχύτητες, αλλά επιμένει πως αυτό γίνεται για την προστασία του κινητήρα και ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται εντός των νομικών ορίων.Η ανακριτική επιτροπή έδωσε προθεσμία 14 ημερών στην Opel για να προσκομίσει τις απαραίτητες πληροφορίες, που θα διαλευκάνουν την υπόθεση. Tέλος, ο κος Alexander Dobrindt δήλωσε πως η έρευνα θα συνεχιστεί και σε άλλους κατασκευαστές. Κλείνοντας, ας θυμηθούμε και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann, με τις οποίες υπεραμύνεται της πρακτικής της εταιρείας του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto