Έτοιμη για αγωνιστική δράση είναι η Toyota GR Supra GT4.

H αγωνιστική GR Supra GT4 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2020 με κόστος 175.000 ευρώ.

Με 435 ίππους η Toyota GR Supra GT4

2.669 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2019)

Έτοιμη για αγωνιστική δράση είναι η Toyota Supra, καθώς η ιαπωνική μάρκα γνωστοποίησε επίσημα όλες τις προδιαγραφές της GR Supra GT4.


Αφού λοιπόν λίγους μήνες νωρίτερα είχαμε δει το αυτοκίνητο υπό τη μορφή πρωτότυπου, πλέον η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψή του δημοσιεύοντας τις προδιαγραφές του. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η αγωνιστική GR Supra GT4 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στην Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2020 με κόστος 175.000 ευρώ.
 
Περνώντας σε αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο το μοντέλο που εφοδιάζεται από ένα εξακύλινδρο σε σειρά twin scroll turbo κινητήρα 3,0 λίτρων και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων με paddles, έχει την ισχύ 435 ίππων και 650 Nm ροπής. Παράλληλα ένα σύστημα εξάτμισης Akrapovic, ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction control) και το ABS σε αγωνιστικό spec, είναι μέρη του εξοπλισμού.   
 
Από τη στιγμή που μιλάμε για πίστα η GR Supra GT4 έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ KW σε κάθε γωνία και ισχυρά φρένα Brembo, με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες δαγκάνες πίσω. Παρούσες και οι OZ ζάντες 18 ιντσών συνδυασμένες με ελαστικά Pirelli. Το βάρος της μετράται στα 1.350 κιλά, αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σχέση με 1.514 κιλά του κανονικού μοντέλου.
 
Το εσωτερικό διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός roll cage, αλλά και ενός αγωνιστικού καθίσματος εγκεκριμένο φυσικά από την FIA. Ένα ανθρακονημάτινο πάνελ περιτριγυρίζει τα όργανα του μοντέλου.
 
Τέλος παρόλο το γεγονός πως μιλάμε για αγωνιστικό μοντέλο η Toyota προσφέρει μερικές επιλογές ως προαιρετικό εξοπλισμό. Κάποιες από αυτές είναι η κάμερα οπίσθιας προβολής, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, αισθητήρες ανάρτησης και άλλα.
 
Μετά την Ευρώπη η GR Supra GT4 θα προσφερθεί και στις άλλες αγορές, όπως αυτή της Βορείου Αμερικής τον Αύγουστο και της Ασίας τον Οκτώβριο.   

MERCEDES NEW RANGE
OPEL