Ομάδα Σίγμα στην Τουρκία με Ferrari και Bentley (+video)

Ομάδα Σίγμα στην Τουρκία με Ferrari και Bentley (+video)

2.531 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2023)

- 23 νέα υπερπολυτελή οχήματα που κατασχέθηκαν, γίνονται περιπολικά
- Ήταν ιδιοκτησία ενός εμπόρου ναρκωτικών
- Τα οχήματα θα ενταχθούν στον στόλο της τούρκικης Τροχαίας

23 νέα υπερπολυτελή οχήματα που κατασχέθηκαν, γίνονται αστυνομικά

Με την ταχύτητα, τις επιδόσεις και το γούστο των ακριβότερων μοντέλων ανανεώθηκε ο αστυνομικός στόλος της Τουρκίας. Σε πρόσφατη ανάρτηση του Υπουργού Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Ali Yerlikaya, στο Twitter ή αλλιώς X, τα 23 νέα οχήματα συμπεριλαμβάνουν μοντέλα όπως Bentley Continental GT, Porsche Taycan, Ferrari 468 και Volkswagen Golf R. Καθώς επίσης και υπερπολυτελή SUV όπως Range Rover Sport και Mercedes-Benz GLS.

Τα οχήματα είναι συνολικής αξίας 3,2 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 100 εκατομμύρια τούρκικες λίρες), τα οποία κατασχέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από τις τουρκικές αρχές και βάφτηκαν στα λευκά και μπλε χρώματα της αστυνομίας.

Ήταν ιδιοκτησία ενός εμπόρου ναρκωτικών

Σύμφωνα με αγγλικά μέσα, τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από έναν και μόνο έμπορο ναρκωτικών, τον Hakan Ayik. Ήταν αρχηγός της συμμορίας μοτοσικλετιστών, Comanchero, με έδρα την Αυστραλία και κατείχε συνολική περιουσία που ανέρχεται στα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Ayik και οι... 36 κλέφτες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα.

Τα οχήματα θα ενταχθούν στον στόλο της τούρκικης τροχαίας.

«Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιχειρήσεων που πραγματοποίησε το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης εναντίων οργανώσεων οργανωμένου εγκλήματος, κατασχέθηκαν 23 οχήματα. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, τα οχήματα αυτά παραδόθηκαν στην αστυνομία μας» έγραψε για το θέμα ο τούρκος υπουργός στο X (πρώην Twitter).

Τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται εφεξής από την τούρκικη Τροχαία για καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη της υπηρεσίας, θυμίζοντας κάτι από τη δική μας ομάδα Σίγμα της ελληνικής αστυνομίας που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ΄90.

Hyundai
kia